Mange står nå fram og uttrykker glede over at saken endelig er løst, skriver VG. Flere er imidlertid skeptisk til strategien Oslo Arbeiderparti og varaordfører Libe Rieber-Mohn valgte ved å stå fjellstøtt på kravet om at et nytt museum må ligge på Tøyen.

— Ap burde vurdert å bli med i forhandlingene om Munch-museet hvis det på noe tidspunkt var åpning for dette. Mitt inntrykk har vært at dette egentlig har vært et spørsmål om hvor mye byrådet måtte legge i vektskålen for Tøyen for å få på plass Lambda. Hvis det er tilfelle, tror jeg SV og Ap sammen kunne fått til en bedre avtale for Tøyen enn hva SV har gjort, sier leder for bydelsutvalget i Grorud, Jack Grimsrud.

Han er glad for at Oslo bystyre har kommet fram til en løsning, selv om han helst hadde sett at plasseringen av museet falt på Tøyen.

Både han og lederen for bydelsutvalget i Bjerke, Steinar Arnesen, mener Ap burde vært en del av avtalen. Tidligere stortingsrepresentant Saera Khan er enig:

— Det er trist at Ap ikke er arkitekten bak denne avtalen. I denne saken gikk vi oss fast i ett spor og har ikke hatt mot nok til å snu, sier hun. (©NTB)