Malin Berås (28) er for alvor på vei tilbake mot toppen av montéeliten i Norden. Sørlandsrytteren nærmer seg 100 seiere i sal og sulky i karrieren, og lørdag kan hun befeste sin posisjon som en av de beste rytterne innen travsporten. Da lokker millionstevnet Unionstravet på Färjestad i Karlstad noen av de beste norske og svenske utøverne sporten kan by på til kamp. Spillerne kjemper om 60 millioner kroner i premier, de aktive om store summer og enorm prestisje.

– Dette er veldig stort for meg! Under et slikt stevne blir man veldig synlig som utøver, og det er ekstra gøy å slå svenskene, innleder en offensiv Malin Berås.

Og med de siste måneders fremganger i salen som ballast har hun også all grunn til å være optimist.

Malin Berås kunne juble fra ryggen til Special Envoy etter seieren i Åby Stora Montépris i august. Foto: ALN Hanold.

Nok en gang skal hun ri montéstjernen Special Envoy, en hest hun tidligere i år har vunnet blant annet Biri Allround og ikke minst Åby Stora Montépris 2017 med. I sistnevnte løp slo den norske hesten konkurrenter som skal være mye bedre enn de han møter på lørdag.

Malin Berås gir Special Envoy et velfortjent seierskyss etter storløpsseieren på Åby i august. Foto: ALN Hanold.

– Fungerer Special Envoy som han gjorde på Åby blir vi vanskelige å slå. Jeg fikk rapporter fra trenerhold i går, og hesten har vært strålende i treningsjobbene den siste tiden, sier Berås med optimisme i stemmen.

Det er ikke bare hesten som er avhengig av gode treningsresultater for å fungere optimalt. Berås selv legger ned et solid treningsarbeid for å være godt nok forberedt fysisk til å gi hesten den støtten den trenger underveis i løpene.

– Jeg trapper opp ridetreningen litt i forkant av slike store oppgaver, og løper også litt ekstra selv. Jeg er godt forberedt og veldig klar til å vise meg frem på lørdag, lover Malin Berås.