Lørdag var det storstilt bryllupsfest i den søvnige byen Bracciano, men ekteparet Cruise-Holmes hadde allerede inngått ektepakten. Da de giftet seg under en scientologiministers ledelse lørdag, var de allerede gift. Dette fordi en scientologiseremoni ikke regnes som gyldig ekteskapsinngåelse i Italia. De giftet seg derfor borgerlig i USA før avreise.Lørdag ble det like fullt et storstilt bryllupskalas i slottet Odescalchi i byen Bracciano, fire mil nord for Roma. Ved 20.30-tiden opplyste en av Cruise' talsmenn at vielsen hadde funnet sted, og det hele ble beseglet med et spektakulært fyrverkeri — noe dempet av en tett tåke som la seg rundt slottet utover kvelden.

— Kysset ville ingen ende ta, uttalte Giorgio Armani etter festen. Han har kreert både brudekjolen, smokingen og brudepikekjolen til hovedpersonene. Armani var også til stede som gjest.

Nå meldes det at freden har senket seg over småbyen Bracciano igjen, etter at den i helgen ble forvandlet til et mini-Hollywood.

— Søndag ble paret fløyet fra Roma til Maldivene, mens resten av brudefølget ble fløyet til Los Angeles senere samme dag, sier en talsmann ved Campinos flyplass.

Mer enn 150 slektninger og venner av paret var til stede. Forloveren til Cruise var skuespillerens beste venn, scientologilederen David Miscavige. Katie Holmes søster Nancy Blaylock var brudens forlover.

Armani har gitt noen flere detaljer fra bryllupet, ifølge nyhetsbyrået AP. Blant annet at Cruise kom opp midtgangen omgitt av flaggbærere i middelalderkostymer, før bruden kom arm i arm med sin far - akkompagnert av trommevirvler.

I morgengave fra Holmes fikk Cruise en Vacheron Constantin-klokke, som var inngravert med den enkle setningen «I Love You».

Holmes og Cruise forlovet seg i juni 2005. Datteren Suri ble født 18. april 2006. Cruise har bak seg to ekteskap med henholdsvis Nicole Kidman og Mimi Rogers. Han har også hatt et høyt profilert forhold til den spanske filmskjønnheten Penélope Cruz, mens Katie Holmes har vært forlovet med skuespilleren Chris Klein. (©NTB)