KRISTIANSAND: — Retten sender et feil signal til organiserte kriminelle med denne dommen, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen etter at fem menn ble dømt for over 70 lovbrudd, men frikjent for organisert kriminalitet, melder ba.no.

En av Norgeshistoriens mest omfattende innbruddsetterforskninger ble i dag avsluttet da fem menn ble dømt til fengsel fra tre år og åtte måneder til fem måneder.

Det politiet mente var en organisert kriminell gjeng ble altså kun dømt for innbrudd.

Dømt for 70 kriminelle forhold

De fem ble dømt for over 70 kriminelle forhold. De er dømt for å ha stjålet og ødelagt for millioner.

Bergen tingrett beskrev gjengen som "personer som kjenner hverandre mer eller mindre godt, og som vet om hverandre at de ikke går av veien for å være med på innbruddstyverier enn som en gruppe".

— Retten bruker en halv side i en femti siders dom på å ta stilling til om de opererer som en organisert gruppe, sier Christoffersen til ba.no.

De dømte har benyttet en rekke falske pass og førerkort samt mobiltelefoner registrert på falske navn. En av de dømte er registrert med så mange som elleve ulike identiteter i Kripos sitt fingeravtrykkregister.

Vil trolig anke

— Strafferammen for organisert kriminalitet er opp til elleve år, mens de forbrytelsene mennene er dømt for nå begrenser seg til seks år. Strengere straffer er et godt signal til slike kriminelle miljøer, som vi mener disse tilhører.

Det vil defor være aktuelt å anke dommen.

— Det er opp til statsadvokaten. Men en slik sak er jo alltid interessant å få prøvd for en høyere domstol, avslutter han.