LILLESAND: — Valpene så helt livløse ut. Men vi gned dem med frottéhåndklær og prøvde å få i sving hjertefunksjonen. Etter en stund begynte de å lee på labbene og klynke, sier veterinær Magne Aartun på Lillesand Dyrlegekontor.

Det ble en dramatisk formiddag på kontoret. Henk de Groot ringte på morgenen og spurte om Aartun var tilgjengelig om noe skulle skje. Dachsen «Stuttleggen Be Flushing» var ventendes.

— Bare en time etter ringte han igjen og sa han trodde hunden var død. Jeg ba ham komme ned så fort som mulig. Hunden hadde kastet opp blod gjennom munn og nese da den ankom, pustet ikke og var klinisk død, forteller Aartun.

Å få liv i hunden gikk ikke. Trolig døde den av sirkulasjons- eller hjertesvikt. Men så forsøkte Aartun seg på noe han aldri hadde gjort før. Han sprettet opp buken på den døde hunden og fikk ut de fire valpene. Også de så livløse ut. Men så viste det seg at iherdig frottering gjorde underverker.

For Henk og Hege de Groot ble det en formiddag der sorg blandet seg med glede. Og nå etterlyser de og Aartun en ammemor til de yndige små nøstene.

  • Vi ser vel for oss fire uker eller så, da er nok det meste gjort. Alle hunderaser er aktuelle, sier de.

Mens vi var der, kom Bjørn Arild Knutsen fra Grimstad med dachsen Frøya som har innbilt svangerskap. Men her er melkemengdene høyst usikre, så dette er en midlertidig løsning.

— Det går jo med melkeerstatning også. Men hundemelken har motstoffer som erstatningen mangler, sier Aartun. Som nå venter spent.