BERGEN: Kjendisene entret Grieghallen på rekke og rad i forkant av Gullruten-showet fredag. Komikerne var også godt representert og en av de som stilte var Jon Almaas, nominert i kategorien beste underholdningsprogram for «Nytt på nytt».

— Hva blir høydepunktet i kveld?

— Hvis jeg får velge må det bli at Dorthe Skappel går på trynet og slår en blåveis på det andre øyet, skjemtet Almaas håpefullt.

Ikke særlig casual Programlederen erklærte seg som en dårlig taper allerede før showstart, til tross for at han har vunnet flere Gullruten-priser før.

— Nå fortjener noen andre å vinne i år. Når det er sagt, så er jeg en såpass dårlig taper at når jeg først er her i kveld, så blir jeg sur om jeg taper, sa Almaas.

Mest oppmerksomhet på den røde løper, fikk utvilsom Christine Koht i sin prangende gullkjole. Kjolen var designet av «Designerspire»-finalist Tina Haagensen.

— Jeg tar det casual i kveld, lo Koht til pressen.

Mamma sydde Blant de første som ankom var komiker Pernille Sørensen, kona til Dagfinn Lyngbø. Hun var kledt i en 70-talls-kjole, som hennes egen mor hadde sydd.

Deretter kom Klaus Joacim Sonstad, som er nominert med programmet «Kos og Kaos».

— Jeg gleder meg, er redd, spent og nervøs, oppsummerte en smilende Sonstad på løperen.

Han hadde følgende å si om konkurrentene i kategorien beste mannlige programleder:

— Paul Olai-Olsen har jeg hørt er en god padler, Petter Schjerven er jo en gammel traver, mens Berulfsen jo er en Ronaldinho.

Gull og sølv om hverandre

Ultrakjendis Pia Haraldsen stilte i en glitrende gullkjole fra anledningen. Som med Koht glitret det ekstra i blitslamper da hun entret Grieghallen.

— Det er jo Gullruten, da må man stille i gull vet du, strålte hun.

Katrine Moholt var kledt i sølv, men ville ikke si hun frivillig stilte seg i skyggen til Haraldsen.

— Haha, nei det er helt tilfeldig, lo hun.

Moholt er nominert som beste kvinnelige programleder for sin innsats i «Jakten på kjærligheten». Hun gledet seg mest til å danse og brydde seg ikke så mye om å vinne.

— Det viktigste er jo å bli nominert. Det er veldig kjekt på en kveld som dette, da får vi en mulighet til å sette pris på hverandre i denne bransjen.

Også i TV3-design Vendela Kirsebom deltar for første gang på Gullruten og var ikke helt sikker på hva som ventet henne før showet startet.

Hun er nominert med programmet «Designerspirene» i kategorien beste reality og stilte også i en kjole designet av en av TV3-deltaker - finalist Iselin Engan.

— Jeg har hørt mye bra om Gullruten, men det jeg gleder meg mest til er jo festen etterpå, smilte hun.

Elin Tvedt derimot så frem til kun å sitte i salen og være publikum.

— Hva betyr en slik kveld for underholdningsbransjen?

— Det er veldig kjekt for oss i bransjen. Vi trenger mer glamour i Norge, slo hun fast før hun hastet inn til kjendismyldring i en smekkfull Grieghall.

Gullruten-vinnerne så langt:

Beste reality Alt for Rognan (Strix/TV2)

Beste aktualitets- eller faktaprogram Truet til taushet (TV2)

Beste barne- eller ungdomsprogram Gutta boys (NRK)

Beste TV-dokumentar

Kabal i hjerter (Øy-Film/TV2)