OILERS-BLOGGEN: For de som ikke vet hva vi går til når vi snakker om Ironman, så er det altså en dag hvor alle Get-liga lagene samles på Olympiatoppen for å vise hvem som er best trent før sesongen starter. Vi gjennomfører 8 øvelser; 40 meter sprint, vertikal spenst, 3000 meter løp, knebøy, benkpress, chins, brutalbenk og 90 sekunders kassehopp.

Der har du programmet, for oss spillere er det en dag som ingen gleder seg til. Ironman er slitsomt, ikke bare fysisk, men det er noe mentalt med den dagen som gjør at de fleste ikke akkurat gleder seg til å dra. Jeg liker bedre å spille hockey enn å fly til Oslo for fysiske tester, men det må gjennomføres, sånn er det bare. Og når vi først må dra så kan vi jo likesågreit gå for å vinne. Når du først må gjøre noe, gjør det 100 prosent.

— En maskin uten sidestykke

Det gjorde virkelig årets Ironman. Petter Røste Fossen er en maskin uten sidestykke som tok sin tredje individuelle seier i Ironman. Han hadde 840 poeng, nestemann hadde 740 poeng, en knusende seier på 100 poeng. Det som gjør seieren hans i går til noe ekstraordinært er at han deltok med bristet ribben. Petter har ikke trent med oss på is den siste tiden på grunn av ribbenet, men var fast bestemt på å delta. Hvis du noengang får se Petter i bar overkropp så skjønner du hvorfor han vant overlegent. Det unike med han er at han ikke bare er sterkest i bein og armer, han løper raskest, han er mest utholden og han hopper høyest. Jeg tror han var Oilers beste i samtlige øvelser i går, bortsett fra chins. Der ble han satt på plass av undertegnede som hadde 23. Selv om Ironman ikke er mitt høydepunkt i sesongen gir det en god og helhetlig test for en hockeyspiller. Det innebærer utholdenhet i form av oksygen og melkesyre, eksplosivitet samt rå muskelkraft i ulike kroppsdeler. Det fungerer ikke med bare en, alle disse må kombineres for å ha den fysiske basen i bunn i tillegg til tekniske ferdigheter for ishockey på toppnivå. Det beviser at vi i Oilers har gjort hjemmeleksen vår i sommer. Utenom beistet Røste Fossen finnes det flere som har spisskompetanse i enkeltøvelser, men styrken hos oss er at de aller fleste er gode i alle øvelsene. Det kan være en helhetsårsak til at vi har følt at vi har orket mest, i den avgjørende kamp 6 i NM-finalen de tre siste årene.

Bekreftelse

Det positive med Ironman er jo at gir deg den bekreftelsen du søker på om du har trent bra i løpet av sommeren. For min egen del satte jeg ny pers i 4 øvelser i går og det bygger selvtillit.

Det hadde vært morsomt å utfordret alle disse treningsentusiastene til å gjennomføre en Ironmantest for å se hvor godt gjennomtrent de virkelig er. Hvis noen vil ta utfordringen så skal jeg gi deg resultater og poengskjemaet. Hvis du slår Røste Fossen sine resultater og 840 poeng med bristet ribben så blir jeg mektig imponert, men husk at han er 2 ganger Norgesmester i hockey i tillegg. Min personlige rekord er 500 poeng. Tar DU utfordringen?