MYRDAL GRESS (bt.no): Da Åsane søndag morgen skulle gå i gang med de første forberedelsene til kampen mot Brann, ble de møtt av et kjedelig syn på Myrdal gress. Noen av Branns supportere hadde vært på besøk i løpet av natten, og tagget på mange bygg. Det opplyser Åsanes mediesjef Odd Krister Føllesdal.

— Dette var ikke det vi ønsket å komme til når vi hadde mange ting å gjøre, sier Føllesdal.

Han opplyser videre at deler av taggingen var meldinger rettet mot Roald Bruun-Hanssen, Åsanes daglige leder som hadde samme stilling i Brann i mange år frem til han i vinter gikk av.

Bruun-Hanssen kommenterer hærverket slik:

— Folk er invitert på en fest på vår arena. Når du er invitert hjem til noen, oppfører du deg i forhold til at du er invitert som gjest. Da går du ikke inn og ødelegger og lager noe stygt på forhånd. Sånn oppførsel er uønsket, sier Bruun-Hanssen.

— Hva tenker du om at det som ble tagget går på deg som person?

— Jeg kjenner ikke til det. Da jeg kom hit, forsto jeg at det hadde vært noe, men det var tatt hånd om av våre folk. Er man en del av fotballfamilien, så respekterer man at man er på besøk hos motstanderen, og slik forventer jeg at ethvert publikum ønsker å opptre, sier Bruun-Hanssen.

Branns fungerende daglige leder, Vibeke Johannesen, synes episoden er lei og tar avstand fra den.

— Tagging er hærverk og uansett hvem som har gjort det, er det ikke bra. Så enkelt er det med den saken. Man tegner ikke på andres eiendom, og det er beklagelig at det har skjedd, sier Johannesen.