Chelsea-Manchester City 1-1

Chelsea var nær ved å ødelegge spenningen i Premier League. David Silva sørget for at håpet lever for de med lyseblå trøyer fra Manchester.

Hadde Chelsea stukket av med alle tre kampene i dette som var noe i nærheten av en seriefinale, ville mye vært avgjort i Premier League. Chelsea ville hatt en åtte poengs ledelse på City på City. Eneste vinnerhåp for City ville da vært en Chelsea-kollaps. Noe som ser mindre og mindre sannsynlig ut ettersom sesongen skrider frem.

Med uavgjort i lørdagens oppgjør er det fortsatt «bare» fem poeng mellom de to lagene.

– Vi er ikke fornøyd med ett poeng, men jeg er tilfreds med hvordan vi spilte i dag. De scoret på den eneste sjansen de hadde. Du kan si at det er bra å få med seg poeng fra Stamford Bridge, men ikke for meg, for vi var bedre enn Chelsea, sa City-manager Manuel Pellegrini tilBBC Sport.

Det var Chelsea som først scoret. Et innlegg fra Chelseas beste spiller denne sesongen, Eden Hazard, satte Citys midtstoppere ut av spill. Foran mål kom Loic Remy og satte ballen sikkert i nettet.

SCORET: Loic Remy erstattet suspenderte Diego Costa. Franskmannen sendte José Mourinhos menn foran på Stamford Bridge. Foto: Digitalsport

Kjapp kvitteringMen Chelsea fikk ikke beholde den åtte poeng store ledelsen i ligaen lenge. Bare fire minutter senere kvitterte Manchester City. Agüero hadde allerede hatt flere muligheter i kampen, men hadde ikke lykkes. Ikke minst var Thibaut Courtois i Chelsea-målet stødig.

Denne gangen, bare minutter før pause, fyrte Agüero løs nok en gang. Ballen var på vei utenfor, men David Silva er en våken fotballspiller. Han strakte frem foten og dermed ble et mislykket skudd til mål.

José Mourinho er kjent for å være en kunstner i å organisere defensivt spill. Laget fikk i deler av andre omgang bruke en del av disse kunnskapene. City hadde i perioder initiativet, men de klarte sjelden eller nesten aldri å sette keeper Courtois på skikkelig prøve.

– Vi ville vinne i dag, for det var en viktig kamp. Men til slutt var det et rettferdig resultat. Vi viste karakter ved å komme tilbake etter å ha ligget under 0-1, sier City-back Backary Sagna i et intervju vist på TV 2. Chelsea spilte med defensiv disiplin og innsats. De pakket inne alle City-forsøk på å bli farlige. Dermed ble det også ufarlige.

Fornøyd med uavgjort

Chelsea på sin side så ut til å være fornøyde med det ene poenget og status quo på toppen av Premier League-tabellen.

Det ble aldri noe fyrverkeri av en toppkamp. Chelsea og City er to lag med ekstreme kvaliteter. I går var det Chelseas ekstreme evne til å forhindre motstanderen i å score mål som var den mest fremtredende kvaliteten i andre omgang.