Dopingskandalene i dansk sykkelsport vil ingen ende ta. Etter at tidligere sjef for Tinkoff-Saxo-laget (tidligere CSC) Bjarne Riis i juni innrømmet at han visste om juks i laget, og tidligere eliterytter Nicki Sørensen innrømmet dopingbruk, var det kanskje ikke så overraskende at tidligere CSC-rytter Frank Høj (42) søndag innrømmet dopingbruk.

Det som imidlertid var mer overraskende, var måten han gjorde det på.

Høj valgte nemlig å avsløre alt da han stilte som gjest i Tour de France-studio til dansk TV2. «Har du på noe tidspunkt i din profesjonelle karrière benyttet deg av dopingmidler?» var spørsmålet fra programlederen.

— Jeg må dessverre krype til korset og si at jeg prøvde å kjøre på epo som semiprofesjonell. Jeg prøvde å ta det. Jeg har nok ikke tatt det i de mengdene som kan skape resultater, svarte Høj.

Du kan se hele intervjuet på tv2.dk.

Højs bekjennelse kommer i kjølvannet av den rystende danske dopingrapporten som ble offentliggjort i juni.

I rapporten ble Høj peket ut som dopingbruker, men han benektet ulovligheter.

Eks-lagkamerat med Arvesen

42-åringen syklet for en rekke forskjellige profflag fram til han la opp i 2010. Høj var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen i Team CSC i 2004. Dansken sier at han ikke har brukt doping siden Festina-skandalen som rystet idretten i 1998, da en rekke ryttere ble tatt for doping.

– Ser man på resultatene mine før det så var de ikke imponerende. Etter den saken har jeg ikke rørt noe. Naivt nok har jeg hatt en forestilling om at sykkelsporten endret seg etter Festina-skandalen, sier Høj.

Innrømmelsen fra Høj skal også ha overrasket TV-kanalen. Programleder i TV2 Danmark Camilla Nørgaard forteller nemlig at det ikke var planglagt fra kanalens side.

— Så ble det Frank Højs tur. Også direkte på TV. En hel redaksjon ble overrasket og travel da Frank svarte ja, skriver Nørgaard på sin Twitter-konto.