Seyi Olofinjana

Brann er i forhandlinger med Monaco om Seyi Olofinjana.

Etter det Bergens Tidende kjenner til skal klubbene være så godt som enige om en overgangssum på i rundt 15-20 millioner kroner. Det endelige oppgjøret avhenger av hvorvidt en Brann-retur for Hassan El Fakiri blir en del av avtalen.

27-åringen har ett år igjen av sin Monaco-kontrakt, men går en usikker fremtid i møte.

Landslagsspilleren hadde stor suksess på Stadion våren 2001. Ikke lenge etter ble han solgt til Monaco for 10 millioner kroner.

El Fakiri var nylig i Bergen Siden har han slitt med å kapre seg en plass på laget, men etter han ble omskolert til høyreback, har han i alle fall fått mer spilletid. Han måtte likevel sitte på benken under hele mesterligafinalen mot Porto. Brann har tenkt å bruke ham som midtbanespiller og erstatter for Olofinjana.

El Fakiri var nylig i Bergen, men det har ikke lyktes BT å komme i kontakt med ham.

Agenten hans, Gunnar Martin Kjenner blir veldig lite snakkesalige når vi ringer.

— Den saken kan jeg ikke si noen ting om. Beklager, sier Kjenner.

Heller ikke Brann ønsket å uttale seg om saken.

— Ingen kommentar, sa sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen da BT snakket med ham søndag formiddag.

Selv om Brann og Monaco skulle bli enig, er det derimot ikke sikkert at Olofinjana spiller for Monaco neste sesong.

— Da må han bli enig om de personlige betingelsene først. Slike forhandlinger har vi ikke inngått med noen klubber ennå, hevder Olofinjanas agent, Didier Frenay.

Sa nei til Wolves og Auxerre BT er imidlertid kjent med at Olofinjana har sagt nei til både Wolves og Auxerre. Wolverhampton ville han rett og slett ikke spille for. Når det gjaldt Auxerre var dette langt mer aktuelt. Klubben var enig med Brann om en overgangssum, men den franske klubben droppet nigerianeren etter han forlangte for mye i lønn.

Frenay bekrefter at han har hørt om Monacos interesse.

— Det har jeg hørt, men jeg vet ikke noe om hvordan det har gått i møtene med Brann. Det får du nesten spørre dem om, sier han.

— Tror du Olofinjana spiller i Monaco neste sesong?

— Han har i alle fall ikke kommet til enighet. Verken med de eller andre klubber. Han er tross alt i Afrika, argumenterer agenten.

Møter agenten Det er imidlertid nærliggende å tro at Olofinjana velger å gå til den franske toppklubben.

Sportslig sett overskygger Didier Deschamps' storlag de andre klubbene som har vist interesse. Også økonomisk kan Seyi Olofinjana belage seg på gode tider, siden fotballspillere nesten ikke betaler skatt i fyrstedømmet.

Seyi Olofinjana spilte søndag landskamp for Nigeria. Mot Angola. Han returnerer til Bergen onsdag. I løpet av denne uken vil sannsynligvis også agent Frenay ta turen til Bergen. Han vil i hvert fall diskutere fremtiden med sin agent.

— Vi skal snakke om det denne uken, sier Frenay.