KØBENHAVN (Aftenposten.no): — Vi skal bare snakke litt sammen, så får vi se, sa Nils Johan Semb til Aftenposten.no under onsdagens FC København-trening.

Han var til stede på danskenes 1-1-kamp mot Barcelona dagen i forveien, og på plass på treningsanlegget i Frederiksberg dagen derpå.

Blir landslagsassistent

Bård Wiggen er assistenttrener i FC København, og kontrakten hans går ut neste sommer.

Når Ståle Solbakken overtar som norsk landslagssjef en gang i 2012, ønsker han å ha med seg Wiggen som makker.

— Ja, Wiggen blir min assistent, sa en bestemt Ståle Solbakken til Fædrelandsvennen.

(Artikkelen fortsetter)

Ståle Solbakken vil ha Bård Wiggen som sin assistent på landslaget. Nils Johan Semb tok turen til København for å diskutere mulighetene med Bård Wiggen. (Foto: Eirik Fardal)

Wiggen har tidligere vært spillerutvikler og trener i Start, og har en aktiv karriere bak seg i blant annet Rosenborg og Strømsgodset. Han kom til FC København sommeren 2008. — Jeg er i dialog med forbundet og det blir stort å være med rundt landslaget. Når det gjelder spillestil tror jeg ikke det blir så stor forskjell. Fundamentet til Drillo er strålende og både meg og Ståle har samme filosofi defensivt. Muligens blir det noen små endringer offensivt, sier Wiggen til Fædrelandsvennen.

Får skryt av Grønkjær

Toppfotballsjef Semb var lite taletrengt rundt den situasjonen onsdagen, men etter det vi erfarer skulle Wiggen og Semb ha et møte for å snakke om fremtiden.

(Artikkelen fortsetter)

Jesper Grønkjær trives under Ståle Solbakken og Bård Wiggens ledelse. (Foto: Eirik Fardal)

FCK-stjerne Jesper Grønkjær skryter av sin assistenttrener. Han mener Wiggen også er sterkt delaktig i danskenes suksess i Europa.

— Han er jo Ståles forlengede arm. Han er litt i bakgrunnen, men er svært sentral i måten vi legger opp dødballer på , sier Grønkjær til Aftenposten.no.

Stemningen på FCKs treningsanlegg var naturligvis munter dagen etter bataljen mot katalanerne.

- Liten ting

Hovedpersonen, med norske øyne, var trett.

- Jeg så kampen en gang til, og har ikke sovet mye , sa Ståle Solbakken.

Også dagen etter disputten med Barca-trener Pep Guardiola ble han spurt om situasjonen som oppsto like etter kampslutt.

— Det der var en uskyldig liten ting oppi det hele, sa Solbakken.