Isabell Pedersen måtte nøye seg med 13,15 på 100 meter hekk under Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag.

Det var tre hundredeler bak hennes årsbeste satt på Bislett for én uke siden. Det var tunge og kalde forhold i den svenske hovedstaden, og løpet gikk i 0,4 sekundmeters motvind.

– Isabelle hadde en svak reaksjonstid. Hun har ikke deltatt i så mange konkurranser den siste tiden, og det hun trenger er flere løp i beina. Da kommer dette til å gå greit, sa landslagssjef Ronny Nilsen til NTB.

USAs Kendra Harrison er den suverent beste på øvelsen for tiden, og hun vant med 12,66. Mest oppmerksomhet fikk naturlig nok Sveriges egen Susanna Kallur. Hun løp sin første 100 meter hekk siden juni 2010 og gjorde det ganske bra. Hun endte på 5.-plass med 13,00. Skadeplagede Kallur hang godt med til halvveis, men deretter ble det tyngre også for henne.

– Det kjentes helt fantastisk ut, sa 35-åringen.

Den svenske OL-kvalifiseringsgrensen på øvelsen er 12,80. Den norske er på 12,90. ## Hynne nær OL-kravet

26 år gamle Hedda Hynne løp inn til 2.-plass på gode 2.01,33 på 800 meter under Diamond League-stevnet i Stockholm torsdag.

Tiden var bare 1,33 sekunder bak det særnorske OL-kravet på 2.00,00, men under det generelle internasjonale OL-kravet på 2.01,50. Yngvild Elvemo fulgte opp på 4.-plass med 2.01,77, mens Trine Mjåland ble nummer fem med 2.01,83. – Dette var et historisk bra løp sett med norske øyne. Det er aldri skjedd før at vi har tre jenter som er under 2.02 samtidig på 800 meter, sa landslagssjef Ronny Nilsen til NTB.

Alle de tre nevnte er allerede klarert for EM i Amsterdam. Kan noen av de tre klare OL-plass?

– Det er ikke usannsynlig, men det gjenstår å se. De har startet sesongen bra, og aller først venter det EM på dem. Det er spennende at vi har slike gode jenter i samme øvelse som presser hverandre slik de gjør, mente Nilsen.

Ingvill Måkestad Bovim har den norske rekorden på 1.59,82. (©NTB)