— Akkurat nå handler det om å bli 100 prosent frisk igjen. Slik at jeg kan stille på lik linje med de andre på trening. Jeg var i veldig god form i vinter, så dette er surt. Men det er heller ingen vits i å gå rundt og hangle, sier Morten Gamst Pedersen til adressa.no – som nå må opereres for sportsbrokk.

Fjorårssesongen startet som et aldri så lite eventyr for Morten Gamst Pedersen. Etter at han kom til klubben i fjor vinter var den tidligere Blackburn-proffen meget sentral, og sto for samlebåndsproduksjon av scoringer og målgivende pasninger.

Men finnmarkingen fikk etter hvert mindre og mindre spilletid, og under Kåre Ingebrigtsen har det vært lite tillit for rutinerte Gamst Pedersen.

Ikke spilt så langt

I årets sesongoppkjøring har det heller ikke gått på skinner. Gamst Pedersen har slitt med lysken, og har ikke engang vært med i Rosenborgs kamptropp i de to siste seriekampene.

Og nå er det på det nærmeste klart at Rosenborg må ta grep for å fikse problemene til 33-åringen. Det betyr at Gamst Pedersen må under kniven.

— Det går mot operasjon, men det er litt usikkerhet rundt tidspunktet, sier medisinsk koordinator i Rosenborg, Haakon Schwabe, til adressa.no.

Jensen raskt tilbake

Gamst Pedersen har pådratt seg såkalt sportsbrokk, det samme som Mike Jensen ble operert for i vinter.

— Han var tilbake i kamp allerede etter to uker og seks dager, sier Schwabe.

— Det gjør også at det er bedre med en operasjon enn for eksempel å bruke lang tid for å trene meg opp igjen på vanlig vis. Da kan det ta måneder, sier Gamsten selv.

Gamst Pedersen skal etter planen spille onsdagens cupkamp mot Vuku før han opereres.

— Han kan ikke forverre skaden ved å spille. Det handler om smerte, sier RBK-legen.