START-BRANN 1-2

— Det skjer noe på venstre siden til Brann når Skaanes kommer inn. Det er en periode etter vårt mål vi ikke håndterer så godt. Men det er mye jeg er fornøyd med. Vi har mer enn nok sjanser. Dette er en av dagene jeg føler vi hadde fortjent med. Jeg er fornøyd med prestasjonen, men resultatet er utrolig skuffende, sier Steinar Pedersen, Start-trener.

Start lå an til sin tredje strake hjemmeseier for første gang siden 2011 lenge, men det glapp mot slutten.

— De får noen overganger på slutten og det blir litt Hawaii, men alt i alt hadde vi fortjent. For meg handler det om å få et bedre og bedre lag. Det er mange positive ting å ta med seg, sier Pedersen etter den siste hjemmekampen for sesongen.

Robert Sandnes spilte sin siste hjemmekamp for Start søndag. Det feiret han med å gi sørlendingene en 1-0-ledelse etter 67 minutter. Like etter kom Espen Hoff inn i sin siste kamp. Han legger nå opp.— Nå er jeg skuffet over kampen, men for meg er dette slutten for en lang karriere. Det er litt kjipt. Det er mye følelser nå. Jeg har vært med på så mye og opplevd så mye. Jeg må få takke alle i Start, sier en tårevåt Espen Hoff på indre bane.

Gjestene fra Bergen, som var spillmessig underlegne i store deler av oppgjøret, snudde kampen da Eirik Huseklepp satte inn 1-1 bare fire minutter senere.

Kampens høydepunkt kom da Fredrik Haugen smelte inn 2-1-målet fra 25 meter. Et herlig langskudd som gikk knallhardt i krysset. Start-keeper Håkon Opdal slengte seg, men var sjanseløs.

Dermed kunne Brann juble over alle de tre poengene, og fortsatt et grep om sølvmedaljene i eliteserien.

Vertene best fra start

Start var det klart beste laget innledningsvis på Sparebanken Sør Arena, og skapte flere halvsjanser i begynnelsen av kampen.

Etter tre minutter dro Dennis Antwi seg fint fri utenfor Brann-feltet, og smelte til med høyrefoten. Skuddet til spissen gikk rett i klypene på Piotr Leciejewski.

Fire minutter senere fikk Antwi frispark på kanten av gjestenes 16-meter. Erlend Segberg tok dødballen, og fant Alex De John i feltet. Headingen til amerikaneren gikk imidlertid like utenfor.

Sørlendingene fortsatte å kjøre på, og da klokka rundet ti minutter fikk Eirik Wichne ballen på kanten nede ved dødlinja til Brann. Han la inn på bakerste, og der ventet Espen Børufsen. Han bommet totalt på avslutningen sin, og ballen gikk langt utenfor.

Straffespark?

Da klokka rundet 18 minutter ropte publikum og Start-spillerne på straffespark da Lars-Jørgen Salvesen gikk ned innenfor bortelagets felt. Dommer Tom Harald Hagen var av en annen oppfatning, og bare vinket spillet videre.

Egil «Drillo» Olsen, som satt som ekspertkommentator for TV2, var av en annen oppfatning, og mente det var et krystallklart straffespark.

Salvesen var igjen involvert etter 25 minutter. Han fikk ballen, og avanserte mot Branns felt. Han fyrte løs fra langt hold, men bergensernes sisteskanse hadde små problemer med å holde ballen.

Burde gitt Start 1-0

Brann skapte sin første sjanse halvannet minutt senere. Et innlegg ble slått inn fra høyresiden. På bakerste stolpe skled Daniel Braaten ballen mot mål. Avslutningen hadde retning utenfor mål, men der ventet Fredrik Haugen, som prøvde å legge inn igjen, men Start fikk klarert bort ballen.

Steffen Lie Skålevik, som ble matchvinner i det forrige oppgjøret mellom de to lagene, forsøkte seg med en heading etter 33 minutter. Den var både løs og svak, og gikk rett i armene på Håkon Opdal.

Fire minutter før pause kom omgangens største sjanse signert vertene. Tapio Heikkilä la inn, og foran mål fikk Salvesen stå hele alene. Han avsluttet med venstrefoten fra kort hold, men skuddet gikk rett på Leciejewski. En stor mulighet for Starts toppscorer.

Omgangen ebbet ut, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0. Alt i alt en god omgang for bunnlaget Start mot Brann, som jakter sølvet i årets eliteserie.

Farlige kontringer

Start begynte også den andre omgangen best, men mulighetene lot vente på seg. Brann lå trygt og godt defensivt, og lot sørlendingene trille ball.

Ti minutter ut i omgangen fikk Start en corner etter at Branns keeper hadde klønet litt i eget felt. Dødballen fra Børufsen havnet på hodet til De John, som avsluttet retti ryggen på en medspiller.

Gjestene kontret, og Eirik Huseklepp fikk en god sjanse på motsatt side. Han gikk og gikk med ballen, og da han til slutt fikk avsluttet siktet han på hjørnet, men ballen gikk via Wichne og til hjørnespark.

Da 62 minutter var spilt vant Brann ballen i gunstig posisjon, og fikk kontre. Ballen havnet i beina på Fredrik Haugen, som avsluttet i fin posisjon. Han klarte imidlertid ikke å styre skuddet sitt under tverrliggeren. Der burde det ha stått 0-1. TO SPILLERE FORLENGET: Sjekk hvem som blir med Start ned her.

To kjappe mål

25 minutter før slutt skaffet Wichne Start et hjørnespark på høyresiden. Ballen ble først klarert, og slått inn i feltet igjen av Heikkilä. Han fant Robert Sandnes, som satte ballen i mål på volley. Et fint mål av sunnmøringen.

Det var det siste Sandnes gjorde. Sekunder senere ble han erstattet av Espen Hoff, som spilte sin siste hjemmekamp for Start.

Målet så ut til å tenne Brann, som plutselig fikk dårlig tid. De spilte seg til flere muligheter, men Start holdt godt unna.

I hvert fall en liten stund. Etter 71 minutter stod det plutselig 1-1 på Sør Arena. En corner ble klarert ut på kanten av 16-meteren til Start. Der ventet Eirik Huseklepp, som curlet ballen i vinkelen fra 18 meters hold. Dermed var lagene like lagt.

Knallhardt i krysset

Nå var det Brann som plutselig styrte ting i Kristiansand. Steinar Pedersen tok ut Andreas Hollingen, og satte inn Gudmundur Kristjansson for å få litt mer duellkraft på midtbanen.

Da 16 minutter gjenstod av kampen, testet Antwi skuddfoten fra langt hold etter en kontring. Han kunne ha spilt til høyre, men valgte å avslutte selv. Skuddet gikk rett på Branns keeper.

12 minutter før slutt kom det virkelig en perle på Sør Arena. Fredrik Haugen nølte ikke et sekund da han fikk ballen i føttene på kanten av 16-meteren til Start. Han smelte til, og skuddet føk som en prosjektil knallhardt i krysset bak en sjanseløs Opdal. En klassescoring av Branns midtbanespiller.

17 tap for sesongen

Start satte inn en sluttspurt, og kom nærme tre minutter før slutt. De John headet mot mål, men der ventet bare en vegg av Brann-spillere, som til slutt fikk beinet ballen bort

Hjemmelaget klarte ikke å skape noe særlig på slutten, og Brann tok en 2-1-seier i Kristiansand. Start tapte dermed sin siste hjemmekamp for sesongen, og står med 16 poeng før siste seriekamp borte mot Stabæk.

Brann ligger på andreplass, og har tre plussmål mer enn Odd, som er a poeng på plassen bak. Begge lag står med 51 poeng før eliteserien avsluttes 6. november.