Anthony Annan var en av eliteseriens store profiler mellom 2007 og 2011. Den ghanesiske midtbanespilleren spilte for Start, Stabæk og Rosenborg, før han dro til tysk fotball og Schalke 04. Nå vender han tilbake til Stabæk.

— Det er en tidligere helt som nå vender tilbake, og vi er veldig glad for at dette gikk i orden. Anthony er lettrent, og vi håper han komme inn å bidra fra dag én, sier sportssjef Inge André Olsen til Stabæks hjemmeside.

Avtalen varer ut sesongen.

Stabæk fikk dispensasjon

Stabæk har fått dispensasjon fra Norges Fotballforbund til å hente Annan utenfor overgangsvinduet. Nå må kun arbeids- og oppholdstillatelsen på plass før Annan igjen kan ikle seg Stabæk-drakten.

Stabæk mistet toppscorer Adama Diomande på overgangsvinduets siste dag. Tidligere torsdag ble det også klart at overgangen til Justin Mengolo, som var tiltenkt spissplassen, falt sammen. Torsdag kveld fikk imidlertid Stabæk-fansen endelig en gladnyhet da Annan-returen ble kjent.

29-åringen har i årene etter Rosenborg-oppholdet vært i Schalke 04, Vitesse (lån), Osasuna (lån), HJK Helsinki og 1860 München.

Annan var med på å ta gull med Stabæk i 2008. I år kjemper klubben igjen i toppen. Nadderud-klubben ligger nå åtte poeng bak Rosenborg, før lagene møtes til helgen.