I 2012 rykket Tromsdalen ned på svakere målforskjell enn Hødd. Dermed var kveldens storseier meget kjærkommen for TUIL som forbedret målforskjellen sin betraktelig.

– Jeg var opptatt av at vi skulle stå løpet ut og sette sjansene våre, forteller kaptein Eirik Bertheussen og legger til at en god målforskjell er som et ekstra poeng i kampen for å unngå nedrykk.

Leser tabellen

Samtidig som TUIL overkjørte HamKam fikk bunnkollega Hønefoss så hatten passet på eget kunstgress av Hødd med 1-4. Hønefoss er første lag på rett side av nedrykksstreken, og etter kveldens kamper er det kun fire poeng opp til sikker plass for TUIL. I tillegg forbedret TUIL målforskjellen sin såpass mye at de nå har fem mål å gå til Hønefoss. Neste helg møtes nettopp Tromsdalen og Hønefoss til kamp på TUIL Arena.

– Vi leser tabellen vi også, og vet at vi har en kanonmulighet til helga. Nå skal vi bruke den kommende uka på å mobilisere skikkelig, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Sterkt resultat

Eirik Bertheussen er klar på at det er en kamp TUIL i hvert fall ikke kan tape, og mener det er på tide med en hjemmeseier igjen.

– Nå har vi ikke vunnet på TUIL Arena siden før ferien, så det er på tide å ta tre poeng på hjemmebane igjen. Vi fikk spilt på oss litt selvtillit i dag, mens Hønefoss fikk seg en skikkelig trøkk, sier Bertheussen.

Kapteinen hadde trodd at HamKam skulle by TUIL på litt mer motstand, men poengterer at det uansett er sterkt å vinne med såpass klare sifre.

– Vi møtte et lag som var svakere enn oss, så det ble jo til slutt en ganske grei seier. Jeg hadde faktisk trodd at HamKam skulle by oss på litt mer kamp, for de har spilt en del jevne kamper i det siste. Tapte for eksempel 1-0 borte mot Bryne forrige helg, og 3-2 hjemme mot Sandefjord tidligere i høst. Så å vinne 4-0 her er sterkt av oss, avslutter Eirik Bertheussen.