Det bekrefter Yngve Halléns advokat overfor bt.no fredag.

— Jeg har sendt en e-post til forlaget og varslet om at det vil bli tatt rettslige skritt mot dem dersom boken utgis med disse beskyldningene på trykk. Nå venter vi på svar fra forlaget. Vi håper de trekker tilbake boken og redigerer innholdet før den utgis på nytt, sier advokat Jon Wessel-Aas.

ADVOKAT: Jon Wessel-Aas.

I boken «Fotballagenten – Røverhistorier fra Fotball-Norge», som er skrevet av tidligere fotballagent Knut Høibraaten, hevdes det at presidenten i Norges Fotballforbund (NFF), Yngve Hallén, og Trond Fylling skal ha mottatt 5000 euro hver i forbindelse med Piotr Leciejewskis overgang fra polske Korona Kielce til Sogndal i 2008.— Jeg har ikke visst noe om dette. Verken forlag eller forfatter har forelagt noe til meg, sa Hallén torsdag, da han ble fortalt om bokens innhold av Bergens Tidende.

— Oppsiktsvekkende

Verken Hallén eller advokaten har lest boken, og er kun oppdatert om saken gjennom pressen.

— Hele saken er ganske oppsiktsvekkende. For forlaget har ikke bare unnlatt å kontakte dem det gjelder, men det virker som om de ikke har gjort noen form for research overhodet. Jeg skjønner ikke hva forlaget har tenkt, sier Wessel-Aas, og legger til:

— Om en journalist i et nyhetsmedium hadde mottatt et slikt tips, hadde det selvsagt blitt fulgt opp, men enhver journalist ville undersøkt troverdigheten nøye før eventuell publisering. Etter å ha gjort ordentlig research ville de gjort en ny vurdering på om det i det hele tatt var verdt å publisere. I alle fall latt den anklagede få samtidig imøtegåelse. Alt dette burde ha vært gjort før boken ble gitt ut, ikke nå, sier han.

Umulig å stanse boken rettslig

- Hvordan vil dere følge opp saken?

— Uansett hva forlaget bestemmer seg for å gjøre, vil saken bli forfulgt rettslig. I det norske rettssystemet er det ikke mulig å stanse utgivelsen av boken via domstolene. Da skal påstandene være av en helt annen karakter. Det rettslige oppgjøret vil bli i form av et søksmål om oppreisning, sier Wessel-Aas, som legger til at Hallén selv har full forståelse for media blusser opp saken.

I en e-post til bt.no skriver forelegger Erling Kagge følgende:

«Vi bekrefter at forlaget har mottatt en e-post fra Yngve Halléns advokat der det trues med rettslige skritt. Advokaten har valgt å ikke presisere hva dette innebærer og vi har ikke hørt noe om at boken skal forsøkes stanses. Innholdet i nevnte e-post bærer preg av at Hallen og advokaten har unnlatt å lese boken. Vi anbefaler begge to å gjøre det.»