Magnus Carlsen tenker for det meste på sjakk, men når han er på basketballbanen er det kun en ting som står i hodet på ham: Å vinne.
Magnus Carlsen tenker for det meste på sjakk, men når han er på basketballbanen er det kun en ting som står i hodet på ham: Å vinne. Foto: Dan P. Neegaard
Magnus Carlsen tenker for det meste på sjakk, men når han er på basketballbanen er det kun en ting som står i hodet på ham: Å vinne.

SOTSJI (Aftenposten.no): — Magnus er på vei inn i boblen sin nå. Han er konsentrert, sier manager Espen Agdestein. Men han er ikke mer i sjakkboblen enn at han tok seg en tur på basketbanen torsdag ettermiddag. Magnus Carlsen er godt trent og mener at fysisk styrke også er viktig for en sjakkspiller. Han tok seg tid til både basketball og fotball underveis i forrige VM - i India for ett år siden.

Måtte stoppes

Det var pappa Henrik Carlsen som måtte sette en stopper for balleken på hotellets egen basketballbane etter to timer.

Magnus Carlsen spilte i store deler av kampen sammen med lege Brede Kvisvik og sekundant Peter Heine Nielsen mot et sammensatt lag fra NRK. En periode var også manager Espen Agdestein med.

Agdestein ga seg lenge før Henrik Carlsen vennlig, men bestemt, avbrøt leken for den regjerende verdensmester.

— Jeg må bare avbryte ham nå. Han har en avtale klokken 15.00, fortalte faren.

Selv etter at pappa Henrik hadde stoppet kampen, ble sjakkstjerne stående igjen og sende skudd etter skudd mot kurven.

Vinnerinstinkt

Da var Magnus Carlsen gjennomvåt av svette. VM-motstander Visvanathan Anand, som bor på samme hotell, var ingen steder å se.

— Magnus tenker sjakk store deler av dagen, men når han spiller basket tror jeg ikke det er så mange sjakktrekk som går gjennom hodet. Da vil han vinne basketkampen, forteller manager Agdestein.

Lørdag ettermiddag er det klart for første parti i VM-kampen mellom Carlsen og Anand. I går var Magnus Carlsen en tur innom spillelokalene i pressesenteret fra Sotsji-OL. Både han og manager Agdestein kunne konstatere at det var mye som ikke var kommet i orden ennå.

Derfor blir det nye inspeksjon i kveld lokal tid.

Uker med konsentrasjon

I de kommende ukene vil kampen mellom de to pågå. Første spiller som får minst seks og et halvt poeng vinner. Det skal spilles 12 kamper før det hele er over. Er det 6-6 etter 12 kamper blir det en dag med hurtigsjakk og lynsjakk som avgjør hvem som kan kalle seg verdensmester.