OBERSTDORF: Johaug fikk tøff kamp fra Ingvild Flugstad Østberg på 10-kilometeren. Men i den siste bakken hadde ikke Flugstad Østberg noe å svare med da Johaug rykket.

Flugstad Østberg leder fortsatt sammenlagt, men forspranget er krympet til 12,2 sekunder. Normalt skal Johaug bli for sterk på de tre siste etappene.

— Hva kan stoppe deg nå? , spurte Aftenposten i intervjusonen.

— Det er en skikkelig dårlig dag, eller dårlige ski eller et fall. Men det er klart at den smamenlagtseieren er jeg skikkelig sugen på å ta. Jeg er veldig nære nå, men jeg vet at Ingvild er i veldig god form og at jeg får kamp helt inn.

— Når hadde du sist en skikkelig dårlig dag?

— Det er en liten stund siden, jeg må inmnrømme det. Men jeg ble skikkelig stiv sist søndag i Lenzerheide. Da hadde jeg ikke sjanse til å henge på, jeg håper det ikke blir sånn de siste løpene, sa Johaug.

— Mye kan skje. Therese er jo storfavoritt, det er dte ingen tvil om. Men mye kan skje, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

- Hvor mye bedre er Johaug enn Flugstad Østberg opp den siste bakken?

— Nå har ikke Ingvild gått den på mange, mange år. Det er umulig å si. Jeg vil si at kanskje pluss-minus ett minutt er forskjellen.

Johaug var svært spent før de to klassiskrennene i Oberstdorf. Hun overrasket stort med å bli nummer fem i sprinten tirsdag. Og onsdag vant hun fellesstarten.

— Det var nok en gang et godt skirenn og jeg fikk jækla god kamp av Ingvild. Jeg skjønte at det kom til å bli avgjort i siste bakken og jeg måtte spare det siste våpenet mitt til da. Jeg skjønte at her måtte jeg gå helt til jeg hadde syra langt oppe i halsen. Jeg klarte heldigvis å få et par sekunder. Jeg føler at jeg gikk veldig bra på ski i dag, jeg føler meg fortsatt lett og fin. Jeg gleder meg til de siste tre rennene, men det blir godt med en fridag, sa Johaug.

Ble kalt inn til juryen

Hun ble kalt inn til juryen etter å ha tatt et par skøytetak i tirsdagens sprint. Men Johaug slapp med tilsnakk.

— Det var ikke noen morsom situasjon å havne i. Det er juryen som bestemmer, det er som i fotball at det er dommeren som dømmer, mer har jeg egentlig ikke å si til den saken der.

- Fryktet du en disk?

— Jeg hadde ingenting å si. Det er juryen som dømmer og det er det eg vil si.

- Men du hadde det i hodet under rennet i dag?

— Selvsagt. Men jeg fokuserte på å gjøre jobben min og gå godt på ski på klassisk.

Hør den siste episoden av Aftenpodden Sport her: