Styret i Norges Skiforbund har i styremøte i dag gitt sin generalsekretær fullmakt til å gå i dialog med søkemiljøet i Trondheim kommune og Trøndelag for å starte arbeidet med å fylle formalkravene med sikte på å være Norges kandidat som neste arrangør av VM på ski i nordiske grener. På bakgrunn av tidligere vedtak på skitinget vil valg av neste arrangør av VM i nordiske grener før eventuell tildeling av OL i 2022, forutsette skitingets sin tilslutning.

Må innfri krav

Norges Skiforbund legger til grunn en del formalkrav ved valg av fremtidige VM arrangører.

— Dette går blant annet på krav til vertskommune, kommunal garanti, finansiering av arrangementet, lokal arrangør, anleggskrav, garantier for host broadcaster og ikke minst rundt organiseringen av mesterskapet gjennom et arrangørselskap, sier skipresident Erik Røste. Han understreker at skiforbundet er godt informert om arbeidet som allerede er igangsatt i Trøndelag og ser at dette er et prosjekt som hele regionen virkelig ønsker.

En milepæl

I miljøet som arbeider med planene for et nytt VM på ski i Trondheim var det tilfredshet med det vedtaket styret i skiforbundet fattet.

— Dette er i tråd med det vi ønsket, og en milepæl for det arbeidet som er gjort så langt. Nå skal vi jobbe godt med å gjennomgå det som er nødvendig for å kunne legge frem en god plan for skitinget i juni, sier Otto Ulseth som er leder for søkerkomiteen.

Også daglig leder i Sør-Trøndelag Skikrets Erik Andresen var også tilfreds med skistyrets vedtak.

— Et godt vedtak for oss. Jeg er trygg for at dette er et vedtak som hjelper oss godt på veien videre, og jeg føler meg sikker på at vi også skal få resten av ski-Norge med oss på skitinget, sier Erik Andresen.

Kartleggingene som gjøres ut over våren vil bli lagt til grunn for en sak skistyret vil fremme for tinget i Norges Skiforbund som skal avholdes i Loen 14. og 15. juni. Den endelig søknaden skal Norges Skiforbund og anleggseier Trondheim kommune så levere til FIS (Det internasjonale skiforbundet). De må melde seg som søker innen 1. mai neste år, mens det endelige søknaden skal overleveres i oktober 2015. ## En full seier

Også fra politisk hold blir det gitt uttrykk for tilfredshet med vedtaket i skistyret i dag. Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) tolker vedtaket som et definitivt ja fra skiledelsen til et nytt VM på ski i Trondheim.

– Dette kan ikke tolkes på annen måte enn at Trondheim og Trøndelag er Norges eneste kandidat til å arrangere det neste VM på ski som Norge kan få tildelt. Det uansett om det blir et OL i Oslo eller ikke. Dette gjør det lettere også for politikerne i vår del av landet å gi sin støtte til OL-planene i Oslo, og for egen del melder jeg meg allerede nå på som frivillig funksjonær til skifesten i Granåsen, sier Hofstad Helleland som har gode minner fra VM i 1997 da hun også var VM-vertinne.