Jamaican sprinter Usain Bolt fires the starter's pistol during a children's race in front of Spain Square in Rome May 29, 2012. The real Usain Bolt will make a return appearance at Rome's Diamond League meeting on Thursday, according to the Jamaican sprinter who got tongues wagging last week when he failed to break 10 seconds over 100 metres in Ostrava. REUTERS/Alessandro Bianchi (ITALY - Tags: SPORT ATHLETICS) Foto: SCANPIX
Monte Carlo, Monaco 20111114.Steinar Hoen håper å kunne tilby Bislett-publikummet en forsmak på 100 meterfinalen i OL. Drømmen er å få to av verdens beste sprintere til start, og både Usain Bolt (t.v.) og Yohan Blake står høyt på ønskelisten. Hoen er optimist når det gjelder å få til et stjernemøte på 100 meteren i Oslo 7. juni.Foto: Per-Kristian Eriksen / SCANPIX Foto: Scanpix

Fire dager før han skal løpe, skal Bolt allerede være på plass i det som denne uken har vært «Bieberstaden». Og han kommer ikke for det vakre været.

— Vi har jo betalt heavy for ham. Han er ikke her bare for å løpe. Han er her for å skape hysteri, litt som Justin Bieber, sier Bislett Games-general Steinar Hoen, som har opplevd null problemer med å fylle stadion til årets stevne.

Når Bolt lander på Gardermoen søndag, så er det med et detaljert PR-program i vente de neste dagene. En 25 siders kontrakt er inngått med verdens raskeste mann.

- Han er en løpende entertainer. Er det et markedsføringsobjekt som har alt , så er det ham, konstaterer en opprømt, begeistret og spent Hoen foran dagene med Bolt på besøk.

Mandag skal Bolt trene på Bislett. Da holdes dørene lukket for publikum. Derimot håper både Bolt og Hoen at så mange som mulig kommer til Karl Johan på tirsdag. Da skal han være det store trekkplasteret i en innsamlingsaksjon til bekjempelse av malaria.

- Sammen med Christina Vukicevic skal han starte løpet «Race Against Malaria» og dele ut premier, forteller Hoen.

PARTNER: Norges hekkestjerne Christina Vukicevic blir Usain Bolts partner under « Race Against Malaria » på tirsdagskvelden. FOTO: SCANPIX

Malaria-arbeid

«Race Against Malaria» er et samarbeid mellom Bislett Games-sponsoren Exxon Mobil, Bislett Games-arrangøren Bislett Alliansen og Røde Kors. Også i fjor ble det samme arrangementet gjennomført. Løpet er en bedriftsstafett på 8 x 200m med en startavgift på 50 000 kroner som går uavkortet til malariaarbeidet til Røde Kors.

Malaria tar ifølge Røde Kors' nettsider 800.000 liv i året, de fleste av disse er barn og gravide kvinner.

Løpet er på Karl Johan tirsdag klokken 18.00. — At en så profilert utøver sier ja til å være med på dette er utrolig gøy, stråler Steinar Hoen.

Onsdag skal så Usain Bolt besøke den britiske ambassaden. Der er det pressekonferanse med tradisjonsrike jordbær på menyen.

Jogge med Bekele?

Etter at han litt før klokken ti torsdag kveld har løpt 100 meter på litt under ti sekunder, blir det antakelig en kopi av fjorårets DJ-innsats for VIP-gjestene, før flyet som tar verdens raskeste mann ut av Norge går fredag morgen.

Også den tidligere verdensrekordholderen på 100 meter, Asafa Powell, kommer til Oslo flere dager før Bislett Games for å promotere stevnet. Det samme gjør langdistansekongen Kenenisa Bekele, verdensrekordholder på både 5000 og 10.000. - Bekele kommer også mandag. Det kan fort hende at joggere rundt Sognsvann møter på ham på treningstur, sier Steinar Hoen.

Bolt løp for øvrig i Roma i kveld. Det gjorde han på 9,76 sekunder, stadionrekord og ny årsbeste i verden under omtrent vindstille forhold. Dermed er definitivt godformen på gang.