RIO DE JANEIRO: — Det var godt både å få en hel kamp i beina, og få vist at jeg fortsatt kan spille håndball, sa Katrine Lunde i pressesonen etter at Norge har knust Angola 30-20. Bak henne lå to kamper hvor hun aldri fikk vist hva hun var god for. I åpningsmøte med Brasil kom hun inn det siste kvarteret, uten å overbevise. Og i neste kamp mot Spania var hele bidraget hennes på banen å redde et straffekast. Da storspilte Kari Aalvik Grimsbø.

45 prosent redninger

Men onsdag kveld leverte Lunde 5 redninger på 33 skudd, en redningsprosent på pene 45 mot et Angola-lag som hadde vunnet sine to første kamper. Aalvik Grimsbøs eneste bidrag var å komme inn på noen straffer, der reddet hun til gjengjeld to av fire.

— Jeg er veldig fornøyd med de tingene jeg hadde fokus på. Og så er det noen andre skudd jeg kunne reddet i tillegg, sier Lunde.

- Hva hadde du fokus på?

— Jeg visste det ville komme en del nærskudd. Det var mest det jeg jobbet med.

- Katrine står magisk i mål

Kristianand-jenta leverte blant annet en strålende dobbeltredning tidlig i kampen, på to nærskudd. Først etter rundt 14 minutters spill scoret Angola sitt andre mål for kvelden.

— Katrine står helt magisk i mål, og redder det meste, mente Camilla Herrem.

Hun var strålende fornøyd med Norges spill mot Angola.

— Jeg synes vi var veldig gode i 1. omgang. Da står vi utrolig godt i forsvar og spiller bra i angrep. I andre omgang sparer vi en del folk, men de som kommer inn gjør det dritbra. Dette var en dag da det meste fungerte, sier Herrem.

Med det har Norge to seirer på tre kamper, og er på full fart mot kvartfinale, hvor fire av de seks lagene i puljen blir kvalifisert.