Den synske blekkspruten Paul skapte furore under sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika hvor han spådde riktig utfall av åtte kamper i sluttspillet. Nå skal blekkspruten være død, skriver nettstedet Spiegel.

— Ledelsen og ansatte ved Oberhausen- akvariet er i sorg etter at Paul ble funnet død i morges, sier akvariet i en pressemelding.

— Paul gledet folk fra alle kontinenter med sine syv strake riktige spådommer i tysklands kamper, og i finalen. Han var kjær for oss alle, og vi kommer til å savne ham stort. Han døde fredfullt av naturlige årsaker i løpet av natten, sier direktør ved akvariet, Stefan Porwoll.

Foran hver av Tysklands VM-kamper fikk Paul velge mellom to spann med muslinger, ett med tysk flagg og ett med motstanderens. Paul forsynte seg av spannet med tysk flagg fire ganger, men valgte spannene med henholdsvis serbisk og spansk flagg da det var alternativet.

Tyskland vant fire kamper, men tapte 0-1 både for Serbia i gruppespillet og Spania i semifinalen.

I finalen plukket han ut Spania som VM-vinner, mens han plukket ut Tyskland i bronsefinalen.

Sjansen for at Paul skulle klare å spå åtte kamper på rad rett, er 1/256. Etter VM-sluttspillet ble Paul en etterspurt salgsvare . En rekke bookmakere ønsket seg tjenestene hans, og en gruppe med spanske forretningsmenn ville at blekkspruten skulle fronte en matfestival.

Det ble også bestemt at han skulle fronte Englands VM-søknad før sluttspillet i 2018.