LSK-supporterne varmet opp til cupfinalen med cupfest på hjemplassen. Det var der NRK-reporter Morten Stokstad tok over showet da Ole Ivars var ferdig. I bar overkropp dro han til.

— Forza fugla, olé-olé-olé, sang Stokstad i en mikrofon fra scenen. Et halvt døgn senere dekket han cupfinalen mellom Haugesund og Lillestrøm for NRK Sporten, skriver VGs nettutgave.

— Det var ment som et morsomt og uhøytidelig stunt, men jeg burde skjønt der og da at jeg ikke hadde noe på den scenen å gjøre, sier Morten Stokstad til VG.

Stokstad har også beklaget opptrinnet overfor arbeidsgiveren.

— Det er menneskelig å feile. Her har en meget dyktig journalist gjort en feil, sier redaksjonssjef Rune Haug i NRK Sporten til VG.

Han forteller at NRK dekket finalen med tre medarbeidere. En fra Lillestrøm, en fra Haugesund og en nøytral.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund gremmes over opptrinnet.

— Det er problematisk. Det står ettertrykkelig i Vær Varsom-plakaten at den enkelte må verne om sin egen integritet og uavhengighet. Det gjør man ikke ved å lede en heiagjeng hverken før eller etter en cupfinale, sier Kokkvold.

Han ser ikke for seg at det kunne skjedd på andre arenaer.

- Tenk deg en politisk journalist som applauderer en partileder under et politisk arrangement. Det går heller ikke, sier Kokkvold til VG.