Lillestrøm — Molde 1-0

Rosenborg - Bodø/Glimt 2-1

NADDERUD STADION: Blå- og sølvfarget konfetti regnet ned over Stabæk-benken før nedrykkskjebnen skulle avgjøres, mens de trofaste på tribunen sang «Alle de som elsker Stabæk hopper nå».

En øvelse som det var lett å få med seg folk på i et par kuldegrader, mens snøhaugene lå rundt hele banen på Bekkestua.

Alvoret lå også tykt utenpå alle med blå skjerf. Motstanderne fra Sørlandet hadde allerede rykket ned, spørsmålet var om de skulle klare å ta bærumslaget med seg.

Til slutt kunne de imidlertid senke skuldrene og slippe jublen løs. Gjestene ble sendt sørover med 0-3 i bagasjen, og Stabæk klatret over nedrykkstreken og sikret kvalikplass.

Der venter enten Kongsvinger, Jerv eller Mjøndalen, men på grunn av landslagspause og Kongsvingers cupfinale vil det ikke bli klart før 30. november om Stabæk spiller i eliteserien eller 1. divisjon neste år.

Dobbel fra Omoijuanfo

Kampen startet forsiktig, bæringene visste at de måtte vinne for å overleve. Muhamed Keita fikk den første gode muligheten etter 18 minutter, men skuddet hans fra 18 meter smalt i tverrliggeren.

Ikke lenge etter var det Ohi Omoijuanfo som prøvde seg fra nesten samme posisjon, men hans skudd gikk utenfor.

Da 26 minutter og 52 sekunder var spilt kunne endelig hjemmesupporterne slippe jubelen løs. Cole Grossman fant Omoijuanfo med en perfekt langpasning. Den tidligere Jerv-spilleren tok ballen ned på brystet, og plasserte den bak Håkon Opdal.

«Vi er Norges beste lag, elsker Stabæk», sang supporterne, og fire minutter og 43 sekunder senere kunne de juble for Omoijuanfo nok en gang. Denne gangen var det et hjørnespark fra Birger Meling angriperen satte i mål, og dermed hadde han scoret like mange mål som han hadde gjort i hele sesongen så langt.

Brasiliansk drømmemål

Før tre nye minutter var spilt brøt jubelen løs på Nadderud nok en gang, nå fordi Rosenborg hadde tatt ledelsen over Bodø/Glimt på Lerkendal.

Dermed var Stabæk oppe på kvalikplass.

Hjemmelaget hadde full kontroll på gjestene utover i den andre omgangen, selv om Espen Børufsen fikk en god mulighet til å redusere for sørlendingene.

Publikumsfavoritten Alanzinho kom inn da 76 minutter var spilt, og brassen trengte bare syv sekunder (!) på banen før han på utsøkt vis laget 3-0 med å plassere ballen helt oppe i krysset fra 18 meter.

Meget vakkert, og dermed blir det kvalikspill på Stabæk.

Bodø/Glimt tapte i Trondheim, de må spille 1. divisjon sammen med Start neste år.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor det blir kåringer fra fotballsesongen, Martin Ødegaard-diskusjon og en Tottenham-supporters bekjennelser: