LILLESTRØM — SOGNDAL 2-2

Sogndal sjokkerte med to dødballscoringer før pause. Per Egil Flo sørget for at både Hannu Patronen og Gustav Valsvik kunne sette bvallen i nettet. Men Lillestrøm reiste seg etter hvilen, og scoringer fra Ohi Omoijuanfo og Petter Vaagan Moen sørget for at det ble 2-2. - Vi er skuffet over å slippe inn to i 1. omgang, men gjør en veldig fin 2. omgang. Vi kommer tilbake og det må vi være fornøyde med, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

Utligningen til 2-2 kom på straffespark, etter at Fredrik Gulbrandsen gikk lett i bakken inne i feltet. Sogndal-spillerne reagerte med raseri mot LSK-spissen, og reprisene antydet langt på vei at Gulbrandsen falt uten at det var noen synlig kontakt.

Lillestrøm hadde åpnet kampen best og hatt ett par gode avslutninger ved Fredrik Gulbrandsen, da gjestene fra Sogndal fikk corner etter 22 minutters spill. Per Egil Flo slo farlig inn mot bakerste stolpe, der en LSK-forsvarer ikke fikk kontroll og nærmest satte ballen i mål via Sogndals Hannu Patronen til 0-1. Tre minutter senere fikk hjemmelaget en stor mulighet til å utligne, men Palmi Rafn Palmason satte ballen utenfor fra fem-seks meter.

Lillestrøm presset på videre, men skulle få slite med flere av gjestenes dødballer. For etter 38 minutters spill slo Flo et glimrende frispark inn i LSK-feltet, der Gustav Valsvik var i ensom majestet og stanget ballen kontant i krysset bak tidligere lagkamerat Kenneth Udjus.

Dermed sto det 0-2 da lagene gikk til pause, og hjemmelaget måtte tåle en kraftig pipekonsert fra publikum.

"Blø for drakta" var beskjeden Lillestrøm-spilleren fikk fra supporterne da de kom ut fra garderoben, og det virket som om de skjønte hva det betydde. Umiddelbart la de press på gjestene, og fikk en stor sjanse da tidligere Sogndal-spiller Isak Scheel satte ballen over via et Sogndal-bein etter 49 minutter. To minutter senere var samme Scheel på farten igjen, men også denne gang gikk forsøket via en av gjestene til corner.

Men gjestene var også farlige. Etter 54 minutter viste Sidy Sagna at det ikke bare var Flo som kunne slå gode innlegg, da han fant Azar Karadas på bakerste stolpe. Sogndal-spissen avsluttet over fra kort hold, men ble sterkt hindret av LSK-back Scheel.

Men da 65 minutter var spilt skulle det endelig bli uttelling for hjemmelaget. Igjen var det Scheel som kom til innlegg fra høyrekanten, og denne gangen fant han innbytter Ohi Omoijuanfo, som satte ballen kontant i mål fra fem-seks meter.

Og hjemmelagets offensiv fortsatte. Syv minutter senere pekte dommer Trygve Kjensli på straffemerket da Fredrik Guldbrandsen gikk i bakken, og dermed kunne Petter Vaagan Moen sørge for at det sto 2-2, til stor forargelse for bortelaget.

— Vi er veldig tafatte i 1. omgang, men vinner 2. omgang fortjent. Men vi fortjente ikke å vinne kampen så uavgjort var greit, sier LSK-kaptein Petter Vaagan Moen, som satte inn sin sjette scoring for sesongen da han omsatte det omtalte straffesparket.

Tipopeligaens toppscorer fikk sitt tredje gule kort etter en takling mot Per Egil Flo, og må nå stå over Lillestrøms neste kamp borte mot Aalesund 13. mai. 16. mai er han derimot klar hjemme mot Ulf Sandnes.

• Klart det er kjedelig å stå over nå som vi har så mange skader, men jeg kommer sterkere tilbake 16. mai, sier han.

Men Lillestrøm var ikke fornøyde med uavgjort og fortsatte å presse. Og Guldbrandsen fortsatte å skape problemer for Sogndal-forsvaret. Først sendte han Patronen på en løpetur der han helt tydelig ble stoppet opp av en albue dommer Kjensli ikke så. Deretter lurte han seg på nytt forbi Patronen, som svarte med å takle i knehøyde. Det førte til finnens andre gule, og dermed rødt kort, med seks minutter igjen til full tid.

Lillestrøm presset på mot slutten, men klarte ikke å få så mye ut av overtallet at det ble skapt de helt store sjansene. En avslutning fra Guldbrandsen på overtid var det nærmeste de kom. Dermed ble det poengdeling på Åråsen, noe gjestene helt klart bør være mest fornøyd med.