Vålerenga har startet svakt i årets eliteserie i ishockey. Tirsdag ble det også nytt tap i mesterligaen. Färjestad ble for sterke med 4-1. Mannskapet til Espen Shampo Knutsen fikk riktignok en meget god start på bortekampen i Karlstad. Under to minutter var spilt da Tobias Lindström sendte Oslo-klubben i ledelse.

Flere mål ble det ikke før den første pausen, men i midtperioden kom hjemmelaget tilbake. Snaue ni minutter var spilt da Färjestad fikk tildelt straffeslag. Det tok tsjekkiske Jakub Klepis seg av og utlignet til 1-1. Färjestad førte kampen gjennom store deler av perioden, men Vålerenga forsvarte seg godt.

Etter den siste hvilen var det ingen tvil om hvor seieren ville havne. Anton Hedman ordnet 2-1 til Färjestad etter i overkant av ett minutts spill og fikk selskap i målprotokollen av lagkamerat Johan Olofsson snaut midtveis i perioden.

Poengløse

Rett før slutt fastsatte Joakim Rohdin resultatet til 4-1 i åpent mål.

Dermed er Vålerenga fortsatt poengløse etter fem kamper i årets mesterliga. Nå må Oslo-laget i stedet håpe på en snarlig opptur i serien. Der ligger VIF nest sist i etter sesongens fire første runder. Én seier og tre tap er en særdeles mager fasit for Shampos seiersvante mannskap.

Tirsdagens motstander Färjestad har til sammenligning kommet godt i gang i svenske SHL. Karlstad-klubben ligger på fjerdeplass etter fire serieomganger.

Vålerenga-supporterne markerte seg for øvrig ved å tenne en rekke bluss før kampstart tirsdag. Det medførte at deler av hallen ble røyklagt i en periode.

Den norske Färjestad-proffen Ole-Kristian Tollefsen pådro seg matchstraff i mesterligamøtet med Vienna sist og måtte stå over tirsdagens kamp. Landslagsprofilen mister også returkampen mot Vålerenga i Oslo.

Martin Røymark var på isen for Färjestad tirsdag. (©NTB)