FLEKKEFJORD: Syv personer ble sendt til fire ulike sykehus etter ulykken. Klokken 19 opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen at to av dem er bekreftet omkommet. De to ble sendt til Stavanger universitetssykehus etter ulykken.

— En 57 år gammel mann og en 52 år gammel kvinne er omkommet. Begge er fra Bergen, sier Klausen til fvn.no.

Med seg i bilen hadde ekteparet sin tolv år gammel datter. Hun er nå under behandling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Klokken 22.40 lørdag var tilstanden til jenta kritisk, men stabil.

— Hun er innlagt på intensivavdelingen, opplyser sykehusets akuttmottak.

Fem-åring kritisk skadet

I den andre bilen satt en familie på fire fra Mandal. En 33 år gammel mann ble mindre alvorlig skadet, og ligger lørdag kveld til observasjon ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord.

En 35 år gammel kvinne og to barn ble fløyet til Haukeland universitetssykehus.

— En syv år gammel jente er alvorlig skadet. Hun får nå intensiv behandling. En fem år gammel gutt er kritisk skadet og sendt til operasjon. 35-åringen er lettere skadet. Hun ligger nå til observasjon, sier kommunikasjonsansvarlig Geir André Bakke ved Haukeland universitetssykehus.

I en pressemelding oppdatert klokken 19.39 blir femåringens tilstand oppgitt å være kritisk og ustabil, opplyser Bakke. Tilstanden til de to andre skal være stabil.

Sykehuset hadde ingen oppdaterte meldinger om tilstanden til de tre ved 23-tiden lørdag.

Søndag morgen var tilstanden uendret for femåringen.

Kolliderte etter forbikjøring

Mandal-familien satt i Chevroleten som var på vei vestover. Familien fra Bergen satt i den andre bilen, en Toyota Avensis stasjonsvogn på vei østover.

Operasjonsleder Klausen opplyser at de pårørende er varslet.

Ulykken skjedde etter at føreren av Avensisen foretok en forbikjøring på E 39 ved Austad.

— Føreren har kjørt forbi en hel kø i forbikjøringsfeltet. Ved innsnevringen forsøkte sjåføren å kjøre forbi en siste bil, men kom borti denne og mistet kontrollen. Føreren fikk da en sleng og kontrasleng på bilen, slik at den havnet i motsatt kjørefelt, sier Klausen.

Ulykkesstedet er undersøkt av krimteknikere fra politiet lørdag ettermiddag.

SKADET: En familie på fire fra Mandal som satt i denne bilen ble alle skadet i ulykken. Foto: Torbjørn Witzøe