Sykehusdramaet «Akutten» har rullet over amerikanske skjermer for siste gang og hele 16,4 millioner seere fikk torsdag med seg punktumet for den 15 år gamle serien.

Det er det høyeste seerantallet for en dramaavslutning siden 1996 da «Murder, she wrote» trakk 16,5 millioner seere i sin siste episode, melder Reuters.

Gjensyn

Den to timers lange avslutningen torsdag kveld brakte et gjensyn med Noah Wyle og Eriq La Salle da personalet ved County General Hospital i Chicago behandlet en fødende kvinne døden nær, en aidspasient og en tenåring med alkoholforgiftning.

Gjennombrudd

Gjennom de 15 årene serien har gått på tv har flere skuespillere fått sitt gjennombrudd, blant andre Wyle, La Salle and George Clooney som spilte Dr. Doug Ross fram til 1999. På 90-tallet var serien en av de mest sette i USA. Ettersom det originale ensemblet tok på seg andre utfordringer, tok skuespillere som John Stamos, Angela Bassett og Maura Tierney over, og seertallene sank. Mot slutten så i gjennomsnitt åtte millioner hver episode.

Rekord etter «Seinfeld»

Enkeltepisoden med «Akutten» som dro flest seere ble sendt i 1998 etter den aller siste episoden med «Seinfeld». Den gang så 25,8 millioner serien.

Siste episode av komedier har generelt flere seere enn drama. Den siste episoden av «Friends» i 2004 hadde 52,5 milioner seere, mens hele 76,3 millioner fikk med seg avslutningen av «Seinfeld», melder NBC.

Michael Crichton skapte «Akutten» i 1994 og baserte serien på hans opplevelser som medisinstudent. I Norge blir serien sendt på TV 3.

Foto: TV 3
Foto: TV 3
Foto: TV 3
Foto: TV 3