— Det de nå foreslår for å få et nytt sykehus, er i realiteten å støvsuge resten av helseregionen for midler. Nå skal de bruke IKT-penger og barbere andre budsjettposter uten hensyn til begrunnelse, sier Sandvik til NTB.Han sikter til uttalelser fra styreleder Kolbjørn Almlid i Helse Midt-Norge rett før julehelgen om at omprioriteringer er det eneste som eventuelt kan frigjøre midler, som igjen kan styre helseregionens mulighet til å franskynde bygging av et helt nytt sykehus.

Almlid sier at det ikke finnes reserver eller fondsmidler i langtidsbudsjettet.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) har slått fast at Helse Midt-Norge ikke har investeringsmidler til å bygge ut et nytt sykehus i Nordmøre og Romsdal før i 2018. Inntil økonomien bedrer seg, vil ikke statens andel bli utløst.

— Nå går Helse Nordmøre og Romsdal inn for nye låneopptak, istedenfor å betale ned på allerede eksisterende gjeld. Dette skyver utgiftene over på andre i helseregionen, som for eksempel St. Olavs hospital i Trondheim, som i dag bærer sine renteutgifter selv. En høyst tvilsom framgangsmåte, sier Sandvik. (©NTB)