Onsdag ble hun stevnet for retten, og må dermed forklare seg foran en jury, skriver MSNBC.

Dermed må Olsen bryte tausheten og besvare etterforskernes spørsmål rundt Ledgers dødsfall, ellers risikerer hun selv å bli straffet.

Krevde immunitet

Det er det føderale Drug Enforcement Administration (DEA) som nå etterforsker omstendighetene rundt Heath Ledgers død i januar i år.

Politiet har lenge ønsket å avhøre Olsen i forbindelse med dødsfallet til Heath Ledger. Olsen har på sin side nektet å la seg avhøre hvis hun ikke får immunitet mot straffeforfølgelse i Ledger-saken, skriver en rekke amerikanske medier.

Ifølge New York Post skal det spesielt være to spørsmål etterforskerne ønsker svar på:

Hvorfor ringte massøren som fant Ledger død tre ganger til Mary-Kate Olsen før hun ringte nødtelefonen?

Hvordan fikk Ledger tak i de reseptbelagte medikamentene han døde av, blant annet det sterke smertestillende medikamentet OxyContin?

— Mary-Kate vet ingenting

Mary-Kate Olsens advokat Michael C. Miller benekter at Olsen holder tilbake opplysninger.

— Til tross for de tabloide spekulasjonene hadde Mary-Kate Olsen ingenting å gjøre med medikamentene som ble funnet i Heath Ledgers hjem og i kroppen hans, og hun vet ikke hvor han har fått dem fra, sier advokaten i en erklæring.

— Vi vet ikke hvor media har sine opplysninger om etterforskningen fra, men opplysningene er ufullstendige og upresise, fortsetter han.

Advokaten gjorde imidlertid lite for å lette på mystikken rundt hvorfor politiet vil avhøre Olsen. Da The New York Post ba advokaten bekrefte eller avkrefte at han hadde bedt om immunitet for Mary-Kate Olsen, svarte han følgende:

— Vi har ingen kommentar til om dette er en kriminaletterforskning eller ikke.

- Ikke en innrømmelse av skyld

Access Hollywood har snakket med den profilerte forsvarsadvokaten Benjamin Brafman, som understreker at det å be om immunitet ikke er det samme som å innrømme skyld.

— Det trenger ikke bety noe annet enn at hun får gode juridiske råd, sier Brafman, som ikke er forbundet med Olsen-saken.

— Etter min mening vil det være galt å anta at hun har gjort noe kriminelt fordi hun tar i bruk det femte grunnlovstillegget, sier han.

Det femte tillegget i den amerikanske grunnloven fritar vitner fra å avgi vitneprov som kan skade dem selv.