— Det er alltid en avveining mellom åpenhet og sikkerhet. Dette var jo et besøk med en veldig stor sivil komponent og vi vurderte at vi kunne være åpne om dette besøket. Så er det klart at når vi får en så tragisk hendelse, vil vi i gjennomgå våre rutiner og se om det er noe vi burde gjort annerledes, sier kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.VG skrev tirsdag at Forsvarsdepartementet (FD) skal ha advart UD mot å offentliggjøre Støres reiserute på internett. Så sent som i forrige uke skal FD ha gitt en skarp reaksjon til UD om at det var helt uholdbart å ikke koordinere seg med FD, skriver VG.

Allerede 20. desember i fjor opplyste UD på sin nettside at Støre skulle til Afghanistan denne uken. I meldingen fremgikk det også at utenriksministerens følge skulle bo på Kabul Serena Hotel.

Kommunikasjonsrådgiver Kristin Melsom sier det er Politiets sikkerhetstjeneste (PST) som har foretatt trusselvurderingene og utarbeidet sikkerhetsopplegget rundt utenriksminister Støres reise til Afghanistan. (©NTB)