Sprintdistansen er nemlig åpningsdistansen for langrennsøvelsene i VM på hjemmebane bare fire dager etter rennet på Konnerud. Det blir en spesiell situasjon rundt den tradisjonelle sprinten i Drammen i år. Distansen er flyttet opp til Konnerud på grunn av at det skal arrangeres to renn som en siste gjennomkjøring til VM. Dette er vanlig praksis i mesterskapssesonger. — Vi kommer alltid til å stille opp i Drammen-sprinten i årene fremover, men i år kommer distansen dessverre for nært VM i Holmenkollen. Vi ber om forståelse for dette siden en sprint er en svært tøff distanse og i år ønsker vi at de VM-uttatte er best forberedt til medaljekampen. I Drammen er alltid en folkefest og de VM-uttatte vil uansett glede seg til å komme tilbake, sier landslagstrener Ulf Morten Aune.

Han er riktignok klar på mange av de unge og lovende kommer til å gå sprinten på Konnerud. Blant annet er U23-sprinterne med Tomas Northug i spissen samlet med sprintlandslaget denne uka i Oslo. Disse får solid matching fra Ola Vigen Hattestad og fra de andre landslagssprinterne, og kommer til å få sjansen i flere verdenscuprenn i vinter.

Sprintlandslaget avsluttet fredag ettermiddag en av historiens tøffeste samlinger i Oslo. Avslutningsøkta ble lagt til Holmenkollen. Der hadde Øystein Pettersen og de andre utøverne en befaring av sprintløypa.

Herresjef Vidar Løfshus har full forståelse for synspunktene til landslagstrener Ulf Morten Aune. Selv bruker han superlativer som verdens beste langrennssprint når han omtaler Drammen-sprinten. (©NTB)