OSLO: Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder mener man på se på nye metoder når politiet bekrefter at de ikke vil følge oppfordringen fra LO-leder Gerd Kristiansen, preses Helga Byfuglien i Den norske kirke eller Virke om å slå ned på butikker som holder åpent ulovlig, melder NRK.

– Det er veldig viktig at reglene håndheves. Da kan for eksempel det at kommunene gjør det slik de gjør med skjenkebevilling i dag bidra til at loven blir håndhevet, sier Ropstad som er stortingsrepresentant for Aust-Agder KrF.

Statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) i Kulturdepartementet påpeker at det er politiet som håndhever loven, og at det vil kreve en lovendring dersom dette skal delegeres til andre.

Politiet i Oslo viser på sin side til at håndheving av søndagsstenging ikke er en prioritert oppgave fra Riksadvokatens eller Politidirektoratets side. I tillegg er det et spørsmål om ressurser.

– Vi finner det ikke riktig å bruke våre begrensede ressurser på søndagsåpne butikker. Politiet har langt viktigere oppgaver for å trygge publikum i byen, sier visepolitimester Roger Andresen.

Da Fædrelandsvennen var i kontakt med politiet i Agder lørdag, opplyste politiet at de ikke hadde planer om noen aksjoner mot butikker som holdt ulovlig oppe i pinsen.