Halvannen måned før folk i de fire kommunene skal si hva de mener i en folkeavstemning, viser en meningsmåling fra Respons Analyse at til sammen halvparten av de spurte er negative til å slå seg sammen i K5-alternativet «Nye Kristiansand».

Målingen er gjennomført for Fædrelandsvennen og NRK Sørlandet. Den avdekker tydelige meningsforskjeller mellom folk øst og vest for byen.

— Stor usikkerhet

I Lillesand og Birkenes er marginene så små at det ikke kan fastslås om ja eller nei-siden er størst.

Tallene viser en svak overvekt av motstandere, men Respons Analyse understreker at forskjellen ligger innenfor feilmarginene, og at det derfor er umulig å trekke en klar konklusjon.

— Her er usikkerheten i tallene så stor at vi ikke kan slå fast at det er overvekt mot, sier daglig leder Thore Gard Olaussen i Respons Analyse til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ: - Tyngdepunktet kan blir flyttet mot øst

Vest for Kristiansand sier hele 55 prosent av de spurte i Søgne nei til storkommune, og bare 29 prosent ja.

I Songdalen er motstanden noe mindre, ettersom 49 prosent sier nei og 36 prosent ja.

Bakgrunnstallene viser for øvrig at kvinner er noe mer skeptiske til en storkommune enn menn.

Sprik om K2

Totalt er 1200 innbyggere - 300 i hver kommune - spurt, men i Søgne og Songdalen er folk også bedt om å si hva de mener om K2-alternativet, en sammenslåing mellom bare de to kommunene.

I Søgne er det flere som sier ja enn nei til kommunalt ekteskap med naboen, mens det i Songdalen er flest som sier nei. Men også her er forskjellene så små at Respons Analyse fastslår at det ikke er mulig å si hva som er det faktiske bildet.

— Men det er stor sannsynlighet for at det er overvekt av tilhengere blant velgerne i Søgne, opplyser Thore Gard Olaussen.

Bakgrunnstallene for Søgne viser at motstanderne mot storkommune er mest positive til sammenslåing bare med Songdalen. I Songdalen er K5-motstanderne delt på midten i spørsmålet om de ønsker K2.