— Jeg var på audition tidligere i fjor og heldigvis fikk jeg rollen som Gretl. Fra tidligere av har jeg spilt i «Like Til Betlehem», som ble satt opp i Justvik kirke. Selv om jeg bare er sju år, blir jeg ikke nervøs når jeg står på scenen, forteller selvsikre Hennie Norbakken (7), som kapret en av barne-hovedrollene i Kildens første egenproduserte oppsetning av «The Sound of Music».

Barna følger med på skuespiller Eir Inderhaug (t.v) i rollen som Maria von Trapp. Foto: Kristian Hole

— Hun er bare sju år og er allerede en skuespiller-veteran. Jeg er imponert, ler sangerinnen og skuespilleren Eir Inderhaug, som spiller hovedrollen «Maria von Trapp».9. april er det premiere på vårens storsatsing, som vil bli spilt fram til 17. juni.

Egenprodusert

Teatersjef Birgit Amalie Nilssen er produsent på "The Sound of Music", som er den første musikalen hun så som liten. Foto: Kristian Hole

Den sanne historien om nonnen Maria von Trapp som i førkrigstiden i 1938 må forlate klosteret og bli guvernante for sju barn har tidligere inntatt Kilden. Årets versjon skiller seg ut:— Tidligere har turné-konsertversjoner av «The Sound Of Music» blitt innleid til Kilden. Men årets oppsetning er den første egenproduserte, og hele produksjonen kommer til å gnistre med talentfulle og sultne ungdommer og barn. Vi har et dreamteam , sier teatersjef Birgit Amalie Nilssen.

Forestillingens regissør, Morten Borgersen, ser fram til å jobbe med "The Sound of Music". Foto: Kristian Hole

Morten Borgersen er leid inn som regissør. Han mener tematikken i stykket er aktuelt med tanke på dagens nyhetsbilde:— I dag kan vi se en humanisme som er på vei ut, og det store dilemmaet i stykket er « hva er verdt å kjempe for ?», forteller Borgersen.

Research

Eir Inderhaug (t.v) og Hennie Norbakken (7) fant tonen på første leseprøve på Kilden. Foto: Kristian Hole

Stavanger-sopranen Eir Inderhaug er ikke et ukjent fjes for Kildens publikum. I forrige uke holdt hun konserten «Sommerkveld i Tennessee», og nå er hun klar for å utforske rollen som Maria von Trapp.— Jeg har sett flere dokumentarfilmer om den ekte Maria von Trapp for å prøve å forstå henne. Hun er den fødte pedagog, og klarer virkelig å se disse barna for hvem de er og hva de sliter med. Hun er den første personen som kommer inn i disse barnas liv og virkelig bryr seg, forteller Inderhaug om karakteren hun skal tolke i vår.

I tillegg til 49 medvirkende personer, vil 50 symfonikere fra KSO spille i orkestergraven under «The Sound of Music».

— En så stor oppsetning i Norge er helt unikt. Det er ingen andre som gjør det i landet. Her får vi med oss et symfoniorkester, i tillegg til et stort skuespiller-crew, forteller Inderhaug entusiastisk.

Ny utfordring

Arendalitten Jørn-Bjørn Fuller-Gee er hentet inn for å spille karakteren Max. Foto: Kristian Hole

Jørn-Bjørn Fuller-Gee var også på mandagens leseprøve. I år må arendalitten belage seg på en helt ny utfordring når han entrer «Sound Of Music»-universet for første gang.— Jeg må faktisk lære meg å joddle! Det kan jeg trygt si blir første gangen. Jeg skal spille karakteren «Max», som er en humørfylt fargeklatt. Han er den rake motsetningen av alt som heter krig og elendighet. Selv om jeg har andre prosjekter på gang, vil «Sound Of Music» være hovedsatsingen min i månedene framover.