Serieåpningen mot Lillestrøm ble langt mer positiv for Start enn fryktet. Det mest gledelige var prestasjonen til klubbens nye nummer 11. Det er bare å konkludere med en gang. Med 21-år gamle Uduak Idemokon fra Nigeria har Start fått noe de manglet savnet mest av alt i fjor. Med uforutsigbarhet og fart har klubben fått tilbake en del av det de mistet da Zlatko Tripic og Ernest Asante forsvant i fjor vinter. Jeg er sikker på at Idemokon var den folk flest snakket om på vei ut av portene denne mars-dagen.

Sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen.

Han var kanskje ikke banens beste , men han var den mest skapende. Gang på gang tok han Lillestrøms forsvar med på løpetur, og han ble vassere og vassere utover i kampen. Da Lillestrøm tok over mot slutten fikk vi også se hvordan ekstrem fart gir kontringsstyrke som kan bli gull verdt for sørlendingene utover i sesongen. Jeg skrev i januar at Start måtte treffe på spissplass-forsterkningen om det skal bli eliteserie også i 2017. Det er tidlig å konkludere, men foreløpig ser det lyst ut.

Det var i det hele tatt flere lyspunkter å ta med seg fra årets serieåpningen.

Gudmundur Kristjanssons opptreden på midtbanen var rett og slett bunnsolid. Islendingen så ut som en helt annen spiller enn i fjor. Sterk, klok og vanskelig å spille mot.

Tapio Heikkilä og Rolf Daniel Vikstøl klarte seg godt mot Lillestrøms raske spisser, mens Mathias Rasmussen har vokst fysisk siden i fjor. Måten han dominerte luftrommet på var rett og slett imponerende.

Venstresiden med Robstad, som gjorde en meget solid eliteseriedebut, og Rasmussen var i det hele tatt solid.

At Start dessuten klarte seg bedre uten Ajer på banen gir godt håp om det som skal skje etter at stortalentet reiser til Skottland.

Samtidig ser vi at laget er sårbart og uferdig. Lillestrøm-spillerne tålte tempoet og 90 minutter i eliteserien bedre enn Start. Debutantene Idemokon, Wichne, Skogmo og Robstad så alle slitne ut etter at det hadde gått 75 minutter.

Men med den moralen og løpsvilligheten laget viste vil nykommerne forhåpentligvis fort bli vant til tempoet.

Det mest negative denne søndagen er publikumstallet. 3623 er det laveste noensinne i eliteserien på hjemmebane. Det er flere grunner til det. Fjorårssesongen, rekortidlig sesongstart, nasjonal TV-kamp og sent kamptidspunkt er ikke gunstig. Samtidig fikk de som satt på gjerdet og ble hjemme noen gode grunner til å komme neste gang.

Den beste grunnen heter Uduak Idemokon.