Landets øverste leder Kim Jong-un har holdt en tale i det regjerende kommunistpartiets sentrale militærkommisjon som det offisielle nyhetsbyrået KCNA søndag betegnet som historisk. Kommisjonen drøftet hvordan slagkraften kan styrkes, het det i meldingen.

Ifølge etterretningskilder i den sørkoreanske hovedstaden Seoul har nordkoreanerne fullført forberedelser til en tredje atomprøvesprengning. Dette skal ha skjedd som reaksjon på straffetiltak FN innførte etter at Nord-Korea prøveskjøt en langtrekkende rakett i desember.

— I løpet av den siste uken har regimet i Pyongyang sendt ut daglige varsler om mottiltak mot sanksjonene. Flere observatører i Sør-Korea tror prøvesprengningen vil komme før den koreanske nyttårsfeiringen som begynner 10. februar, skriver nyhetsbyrået AFP.

Nord-Korea gjennomførte sin første atomprøvesprengning i 2006 og en ny i 2009. Ferske satellittfotografier skal vise uvanlig hektisk virksomhet ved testfeltet i Punggye-ri nordøst i landet, som overvåkes tett av USA, Sør-Korea og Japan. (©NTB)