47-åringen ble i fjor høst dømt til fengsel i ett og et halvt år for flere tilfeller av grovt bedrageri og grov korrupsjon. Ankesaken der korrupsjonsdelen skal behandles, skal onsdag opp i Frostating lagmannsrett, skriver VG.

Arbeids— og velferdsdirektoratet opplyser til avisen at til sammen fem mannlige ansatte, to av dem ansatt i den kommunale delen av Nav, er dømt for kriminelle handlinger i årene 2007 til 2013. Fengselsstraffene varierer fra fem måneder til to år og tre måneder. I saken fra Nord-Trøndelag som starter onsdag, er dommen ennå ikke rettskraftig. Mannen nekter straffskyld for alle forholdene.

— Generelt sett vil nok alle saker om økonomisk kriminalitet påvirke folks tillit. Mange av dem som har behov for våre tjenester, er i en vanskelig livssituasjon. Det er viktig at vi forvalter vårt samfunnsoppdrag på en skikkelig måte, sier fungerende styringsdirektør Anne-Cathrine Brodtkorb i Nav.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) sier det er helt uakseptabelt at ansatte i Nav begår ulovlige handlinger, men tror ikke de fem sakene er tegn på en ukultur. (©NTB)