Den skildres som et mareritt, et mareritt du tror du våkner fra, bare for å oppdage at det er virkeligheten.

Som så ofte før, skriver Omdal velsignende rett på sak for å vise hvordan den europeiske velferdsstaten knaker i sine sammenføyningerpå grunn av en forfeilet økonomisk politikk, der marerittet forsterkes ved at mange mennesker sparker nedover og støtter fremmedfiendtlige partier med skremmende holdninger og enda mer skremmende politikk.

Knefallet for kapitalkreftene

Årsaken til marerittet er å finne i knefallet for kapitalkreftene som vi har sett etter Reagan og Thatcher. Det er ikke innvandrere og flyktninger som har skapt krisen, det er undergravingen av velferdsstatens fordelingspolitikk som har skylden! Thomas Piketty har vist oss at vi er på vei mot et samfunn med like stor ulikhet som på 1800-tallet.

Dessverre har vi en regjering som fører en økonomisk politikk som er en del av problemet. Det vil føre til at vi vil nærme oss ulikhetssamfunnet som har oppstått andre steder i Europa, og det er uskyldige flyktninger som får skylden for misèren!

Fyrtårn for resten av Europa

Det vi nå trenger, er at Norge blir et fyrtårn for resten av Europa, ved at vi finner tilbake til den utjevningspolitikken som skapte velferdsstaten etter verdenskrigen, gjennom en rettferdig skattepolitikk som tar mest skatt fra de som har størst skatteevne. Hvis ikke vil vi også våkne en dag og se at marerittet også er kommet til oss! Vi må vende om før det er for sent!