Sikkerheten rundt «El Chapo» er skjerpet etter at han 8. januar ble innlosjert i Altiplano-fengselet, det samme han rømte fra i fjor sommer.

Den styrtrike narkobaronen, hvis formue er anslått til 8 milliarder kroner, har blitt flyttet rundt mellom elleve ulike celler i fengselet siden pågripelsen tidligere denne måneden. I tillegg er en hund tildelt oppgaven med å sjekke om Guzmans mat er forgiftet.

— En hund smaker på maten først fordi vi må ivareta Guzmans helse i tilfelle noen ønsker å forgifte ham, sier den øverste lederen for Mexicos fengselssystem, Eduardo Guerrero, til Radio Imagen.

Guerrero viser til at lederen av Sinaloa-kartellet, som står bak smugling av store mengder kokain, marihuana og metamfetamin til USA, var deprimert og utslitt ved pågripelsen. Guzman fikk etter pågripelsen tildelt en utgave av boka «Don Quijote» - en bauta i spansk litteratur.

— Han fikk den fordi vi synes det er en glimrende bok, og jeg tror det er bra å gi ham lesestoff av denne typen slik at han kan begynne å lese, sier Guerrero. (©NTB) (©NTB)