Klokken 22 norsk tid torsdag ble det klart at Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy gjenforenes, fire år etter avskjedsturneen som avsluttet gruppas suksessrike karriere.

Konserten finner sted under Rock in Rio-festivalen, 30 år etter at debutskiva ble utgitt, ifølge gruppas Twitter-konto. På skiva fant man superhiten «Take on me», som løftet bandet opp i stjernehimmelen.

Også i 1991 spilte a-ha på den samme festivalen, og satte verdensrekord i antall solgte billetter til en konsert med 198.000. Magne Furuholmen bekrefter overfor Aftenposten at bandet er invitert til festivalen for å markere både bandets og festivalens 30-årsjubileum.

— Ingen kan være overrasket

Aftenpostens musikkjournalist Robert Gjestad er ikke spesielt overrasket over nyheten.

— Ingen kan være overrasket over at a-ha gjenforenes. Bandet sa ikke «aldri igjen» da de pakket sammen popsakene i desember 2010. Det er likevel litt overraskende at gjenforeningen skjer såpass raskt, men det er opplagt at anledningen var for god til å si nei til her: 30 år etter Hunting high and low, og 30 år etter første Rock In Rio, sier Gjestad til Aftenposten.no.

— Det kommer garantert til å bli en fest for publikum og fans, slik det var gjennom avskjedsturneen i 2010. En fest som forhåpentlig smitter over på bandet, slik at de vil spille mer i jubileumsåret. Det er ingen vits å samle seg igjen for bare én eneste kveld, så klart.

Jubileumspakke

Fansen har lett høyt og lavt etter hint om gjenforening etter at bandets offisielle Facebook-side i sommer begynte en nedtelling til 30-årsjubileet for debutskiva. Torsdag morgen ble det på hjemmesiden a-ha.com annonsert at Warner Music vil slippe flere a-ha-pakker gjennom jubileumsåret 2015. I tillegg til en remastret «Super Deluxe Edition» av «Hunting High and Low» vil fansen også nyte gjenhøret med nyutgivelser av «Stay on these Roads», «East of the Sun», «West of the Moon» og «Memorial Beach».

A-ha var det eneste norske bandet som hadde toppet den britiske hitlisten i hele 29 år, etter at de i januar 1986 fant toppen med «The Sun Always Shines on TV». I august klarte imidlertid Nico og Vinz det samme med sin hit «Am I Wrong».