Liket av kvinnen ble funnet inne i kamuflasjekofferten, som lå inni den sorte kofferten. Den sorte kofferten ble funnet av et eldre ektepar i elva Spree i Berlin. Politiet har også frigitt bilder av gjenstander som ble funnet i de to koffertene. Foto: Tysk politi

— Jeg kan bekrefte at kvinnen er hjemmehørende i Agder. Vi ble kontaktet av tysk politi, som anmodet oss om å varsle kvinnens pårørende. Varslingen ble gjort av lokalt politi i flere politidistrikt, sier Kripos-sjef Ketil Haukaas til Fædrelandsvennen.

Vet du noe om saken? Kontakt oss på e-post nyheter@fvn.no eller ring/send oss sms på 03811!

Kripos har foreløpig ikke bistått på andre måter, men avventer eventuelle henvendelser fra tysk politi.

Det var Lindesnes Avis, som har snakket med en venn av den 36 år gamle kvinnen, som først meldte at den drepte er fra Sørlandet.

Tilbud om bistand

Utenriksdepartementet bekrefter overfor Fædrelandsvennen at en norsk kvinne er funnet drept i Tyskland.

— Hun ble funnet drept 13. juni. De pårørende vil få tilbud om konsulær bistand fra UD dersom de ønsker det, sier kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde i Utenriksdepartementet.

Kvinnen skal ha blitt drept i dette kunstgalleriet i Berlin. Foto: Asbjørn Svarstad / Dagbladet

Lunde ønsker ikke å bekrefte forbindelsen til saken som tyske medier har omtalt i det siste.— Inntil de pårørende ber oss om assistanse er dette en sak for tysk politi. Det er derfor de som må uttale seg, sier Lunde.

Flere tyske aviser skriver lørdag at kvinnen som ble funnet død i en koffert ved elva Spree i bydelen Treptow i Berlin var fra Norge.

Etterlyser 38-åring

Den tyske avisen Bild skriver at den drepte kvinnen har oppholdt seg i Berlin siden mai.

Tysk politi har sendt ut en internasjonal etterlysning av en 38 år gammel mann som skal være fra Chile i forbindelse med drapet. Det antas at han ikke lenger er i Tyskland og har flyktet til Sør-Amerika. Han ble sist sett i Berlin 12. juni.

– Chileneren er hovedmistenkt for drapet, sier statsadvokatens talsmann Martin Steltner tilBild.

Det var et eldre ektepar som så den rundt 70 centimeter høye kofferten i elva Spree i Treptower Park. Kofferten hadde ligget i vannet i noen dager, skriverBerliner Morgenpost.

En annen mann ble denne uka pågrepet og siktet for å ha hindret politiets arbeid, men deretter løslatt igjen.

Sett med koffert

Politiet gjennomsøkte kunstgalleriet "Paradise KunstRaum" etter tips fra vitner. Der fant de spor av en voldshandling.

Berliner Zeitung skriver at vitner skal ha sett 38-åringen, som nå er etterlyst over hele Europa, forlate kunstgalleriet med en stor koffert.

Noen andre vitner hevder å ha sett ham med kofferten da han var på vei til en togstasjon i nærheten av galleriet.

Liket av kvinnen ble funnet inne i kamuflasjekofferten, som lå inni den sorte kofferten. Den sorte kofferten ble funnet av et eldre ektepar i elva Spree i Berlin. Foto: Tysk politi