— Veldig mange har snakket til tyrkerne, men jeg vil nå reise dit for å snakke med dem, ikke bare med Erdogan men også ministrene og andre politiske ledere i det tyrkiske parlamentet, sier Jagland til NRK.

Tyrkia er et fullverdig medlem av Europarådet, og har således samme juridiske forpliktelsene som andre medlemmer til å overholde bestemmelsene i Europakonvensjonen om menneskerettigheter.

— Vi har hatt nær kontakt med landets myndigheter helt siden kuppforsøket, og vi vil selvfølgelig nå diskutere med dem hvordan de skal gjennomføre opprenskningen etter dette kuppforsøket, innenfor de standarder og rammer som Europakonvensjonen om menneskerettigheter setter, sier Jagland.

Selv om Jagland og Europarådet tidligere har uttalt at Tyrkias unntakstilstand og påfølgende tilsidesettelse av enkelte menneskerettigheter er i tråd med det landet har lov til, har de uttrykt bekymring til det som har blitt gjort.

— Det som er sterkt bekymringsfullt for Europarådet, er suspensjonene i offentlig sektor. Det går en grense for hvor mange man kan beskylde for å være med i kuppet, man må ikke beskylde uskyldige for å ha deltatt, sa Jagland. (©NTB)