KRISTIANSAND: Fredag formiddag ble det meldt om villmannskjøring i Vestre Strandgate og gatene rundt i Krisitansand sentrum. En personbil kjørte gjennom gjerdet på midtrabatten i Vestre Strandgate, før den kjørte fronten inn i siden på en drosje som sto parkert ved inngangen til Shell Gartnerløkka i Vestre Strandgate.

To personer stakk fra stedet til fots etter kollisjonen.

- To personer har løpt fra stedet. Politiet leter nå etter dem, sa Geir Andersen, operasjonsleder i Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen like etter hendelsen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 10.51, og søkte etter de to personene til fots og fra bil frem til klokken 12 uten funn.

— Vi har ingen mistenkte i saken, men vil etterforske saken videre, sier Andersen.

En drosje ble truffet av personbilen som kjørte gjennom gjerdet. Foto: Eirin Margrethe Fidje

Farlig forbikjøring

Et vitne forteller til Fædrelandsvennens reporter på stedet at den samme bilen tidligere gjorde en farlig forbikjøring i feil kjørefelt, og at de meldte kjøringen inn til politiet. Like etter ble kollisjonen med drosja meldt til politiet. Drosjesjåføren satt selv i bilen da det smalt, men kom uskadet fra hendelsen.

Stjålet bil

Operasjonslederen opplyser at bilen er stjålet fra Mandal og at den er tauet inn. Bileieren vil anmelde tyveriet.

— Vi har vært i kontakt med eier av bilen. Det er uvisst når tyveriet skjedde, da ingen har vært hjemme da bilen ble stjålet, sier Andersen.

Han opplyser at politiet ikke har fått noen meldinger om villmannskjøring på strekningen mellom Mandal og Kristiansand før meldingene fra Vestre Strandgate og Tordenskjoldsgate kom like før det smalt.

Ikke personskade

Peugeoten har skader i fronten og langs den ene siden. I bakgrunnen står drosjen som ble truffet. Foto: Fædrelandsvennen

— Drosjesjåføren er uskadet, og personene som var i bilen var ifølge vitner lett på føttene da de forsvant, sier Andersen.Politiet vet foreløpig ikke hvor de tok veien. En krimtekniker var på stedet for å undersøke bilen.

Se direktebilder fra Gartnerløkka i vinduet under: