Statssekretær Bård Hoksrud lover å gi nye milliarder til vei i høst. Foto: Bendiksby, Terje

Veibygging står øverst på prioriteringslisten til Frp når partiet i oktober legger frem sitt aller første statsbudsjett.

Det skriver Klassekampen.

— Vei er alfa og omega for Frp. Det vil bli veldig synlig når vi legger frem budsjettet vårt, sier statssekretær Bård Hoksrud i Samferdselsdepartementet til avisen.

Hoksrud lover en veisatsing utover det den rødgrønne regjeringen har gjort.

— Budsjettet vil vise fullt trøkk. Vi får ikke gjort alt på ett år, men vi skal plusse på flere milliarder, sier han.

Les også:

Skal ikke skuffe Frp-grasroten

Budsjettet Siv Jensen legger frem 8. oktober blir det første statsbudsjettet der den blåblå regjeringen har styrt hele prosessen.

Hoksrud lover ifølge Klassekampen at Frp-grasroten ikke vil bli skuffet.

Han lover at det blir satt av penger til et nytt offentlig veiselskap som skal være i drift neste år, storsatsing på vedlikehold og at det blir satset milliarder på hovedferdselsårene.

Onsdag sa Frps skattepolitiske talsmann Geirmund Hagesæter til Dagsavisen at folk ikke kan belage seg på kraftige skattekutt i budsjettet for 2015. Les også:

NHO mener Høyre bryter løfte

I budsjettet for 2014 justerte regjeringen formueskatt-satsen fra 1,1 prosent til 1 prosent.

Det er langt fra nok, mener NHO.ser

NHO-president Tore Ulstein Foto: Junge, Heiko

NHO-president Tore Ulstein mener Høyre bryter et løfte hvis ikke regjeringen halverer formuesskatten til 0,5 prosent når statsbudsjettet legges fram til høsten.— Om det ikke nå kommer et betydelig kutt, vil det være et løftebrudd og svært skuffende, sier han til Dagens Næringsliv.

Les også:

Frp har tidligere i sommer antydet at det er realistisk at formuesskatten settes ned med ytterligere 0,2 prosent til 0,8 prosent i det kommende statsbudsjettet, men der er en innstilling NHO-direktøren ikke er fornøyd med.

— Med en slik fart vil det være vanskelig å bli kvitt formuesskatten i denne regjeringsperioden, sier Ulstein.

I regjeringserklæringen står det at regjeringen vil trappe ned formuesskatten ved å redusere satsen og øke bunnfradraget.