Det koker i kommunalkomiteen der de 40 innstrammingsforslagene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) er til behandling. Tonen er særlig anstrengt mellom regjeringspartnerne Høyre og Fremskrittspartiet.

— Frps opptreden provoserer veldig, sier en kilde i Høyres stortingsgruppe til NTB.

Ifølge Høyre er Fremskrittspartiets krav om å få stemme over alle Listhaugs 40 forslag i ferd med å sette hele innstrammingspakka på spill. Det er også frykt for at Venstre og KrF vil finne sammen med Arbeiderpartiet om det som beskrives som oppmykinger også på områder som ikke direkte er omfattet av regjeringens forslag.

Etter det NTB forstår, er det i ferd med å avtegne seg en enighet mellom samarbeidspartiene og Arbeiderpartiet om de mest betente spørsmålene i innstrammingsforslaget, nemlig de som omhandler familiegjenforening, enslige mindreårige asylsøkere og internflukt.

Kommunalkomiteen skal etter planen avgi innstilling om saken på mandag, men fristen kan nok en gang komme til å bli skjøvet på. Da spøker det også for den planlagte plenumsbehandlingen i Stortinget på torsdag. Flere forventer at saken snart vil bli løftet opp til de parlamentariske lederne. (©NTB)