— Jeg kan bekrefte at ISIS Khorasan-leder Hafiz Saeed Khan og høytstående kommandanter og krigere ble drept i et amerikansk droneangrep 26. juli, sier Omar Zakhilwal, som er Afghanistans ambassadør til Pakistan, til Reuters fredag kveld.

Droneangrepet skjedde ifølge ham i distriktet Kot i provinsen Nangarhar, som er det området i Afghanistan der IS har vært mest aktiv.

En ikke navngitt amerikansk forsvarstjenestemann bekreftet senere på kvelden overfor AFP at Saeed ble drept i et droneangrep i grenseområdet i juli.

BBC skriver også at USA tror IS-lederen ble drept. Det aktuelle luftangrepet skal ha tatt livet av opptil 30 IS-krigere og var bare det tredje amerikanske droneangrepet mot IS-mål i Afghanistan, ifølge kringkasteren.

Saeed var tidligere medlem av en pakistansk Taliban-fløy som så sverget troskap til IS - den ytterliggående jihadistgruppa som kontrollerer større landområder i Syria og Irak. Gruppa hans går under navnet Khorasan og regnes i dag som IS' fløy i Afghanistan og Pakistan. (©NTB)