FKH tok dermed sin annen seier på rad i eliteserien. Seiersmålet kom da Haraldseid skjøt via gjestenes Thomas Lehne Olsen og i nettmaskene to minutter før slutt.

Baklengsmålet var en lei smell for Tromsø. Bortelaget trodde de var på vei mot ett poeng takket være Jostein Gundersens hodestøt til 1-1 etter 83 minutter. TIL måtte spille det siste kvarteret med ti mann etter at Magnar Ødegaard felte FKH-spissen Torbjørn Agdestein på vei gjennom.

Haugesund tok en tidlig ledelse. Etter mye rot i feltet fikk til slutt Alexander Stølås presset ballen i mål bak Tromsø-keeper Filip Loncaric.

Det var en fortjent hjemmeseier, men FKH klarte aldri å spille Tromsø ut av kampen. Og det holdt på å straffe seg da Gundersen utlignet på tampen. Til slutt var det Haraldseids frispark og en uheldig Lehne Olsen som ble utslagsgivende.

FKH ligger på femteplass etter 20 serierunder. Rogalendingene står med pene 34 poeng. For Tromsø var det et viktig poeng som glapp. Bård Floviks gutter er kun to poeng over kvalifiseringsplassen. (©NTB)